Na drie weken voorbereiding, mochten de dames van JES/Klick’15 1 op zondag 20 november weer aan de bak. De zaalcompetitie ging van start. De dames speelden hun eerste wedstrijd tegen SCMH 1 in Veghel.

Vol energie startten de dames de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel aan de kant van SCMH 1. Zij wisten middels een doorloopbal de score te openen: 1 - 0. JES/Klick’15 1 stond vanaf dat moment op scherp. Binnen een paar minuten nam JES/Klick’15 1 de leiding en wisten ze een 1 - 4 voorsprong te pakken. Verdedigend waren de dames nog wat slordig: 2 - 4. Trainer/coach Kocher Majid vroeg een time-out aan om de dames weer op scherp te zetten. Dit resulteerde in een doelpuntenregen aan de kant van JES/Klick’15 1. De dames waren goed op schot en wisten veel kansen te benutten. Zij vergrootten hun voorsprong: 2 - 11. Met nog een paar minuten op de klok scoorde SCMH 1 nog een doorloopbal en JES/Klick’15 1 nog een afstandsschot. Ruststand: 3 - 12. Het was duidelijk dat SCMH 1, ondanks het grote gat, zich niet gewonnen zou geven. Ze kwamen sterk uit de kleedkamer. JES/Klick’15 1 liet zich overrompelen. De aanvallen werden onrustiger en SCMH 1 maakte daar dankbaar gebruik van. SCMH 1 wist terug te komen tot 9 - 13. Gelukkig kwam JES/Klick’15 1 weer langzaamaan in het spel en begonnen de doelpunten net op tijd weer te vallen. JES/Klick’15 1 wist, met nog een aantal minuten op de klok, de wedstrijd uit te spelen. Eindstand: 12 - 18. Een goed begin van deze zaalcompetitie. Hopelijk zetten de dames deze stijgende lijn voort. Volgende week, op zondag 27 november, speelt JES/Klick’15 1 om 14.15 uur in Boekel tegen SVOC’01/United 1. Een bekende en hardwerkende tegenstander.

JES/Klick’15 2

Op zondag 20 november speelden de dames van JES/Klick’15 2 hun eerste binnenwedstrijd tegen SCMH 2 in Veghel. Om 10.00 klonk het fluitsignaal, de wedstrijd begon spannend, de stand ging gelijk op, SCMH had een goed afstandsschot, maar JES/Klick’15 2 wist de korf ook goed te vinden. De dames gingen met een stand van 7-6 achterstand de rust in, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.  Na de rust bleef het spannend, JES/Klick’15 2 bracht de stand al snel op een gelijkspel 7-7. SCMH wist wederom op afstand de korf goed te vinden. JES/Klick’15 2 reageerde hier ook op, door middel van verschillende kansen. Helaas wist SCMH 2 in de slotfase een voorsprong te creëren, waardoor de stand eindigde in 11-9. Op zondag 27 november om 13.00 speelt JES/Klick’15 2 hun eerste thuiswedstrijd in Boekel!