Meike Weren in actie namens MHV'81 DS1.

Zaterdagavond speelde dames 1 in sporthal de Looierij tegen Kwiek 2 uit Raalte. De wedstrijdbal werd gesponsord door van Delft Groep uit Nieuwkuijk. Pupillen van de week, Randy Verstegen en Siem van Bree, mochten in nieuwe shirts van Smets Zeefdruk uit Gemert de wedstrijd vanaf de spelersbank beleven.

De dames uit Raalte begonnen super fanatiek aan de wedstrijd. Na drie minuten was het al 0-3. Meike Weren opende de  score voor MHV’81. Kwiek maakte snelle breaks en hun verdediging kwam erg ver uit waardoor de Millse schutters ver van de goal werden gehouden. Na de 1-5 wist de actieve Meike Weren 2-5 te scoren. De 2-6 was voor trainster Gommans reden voor een time out. De Millse dekking stond daarna beter en Janne van Bokhoven leverde goed keeperswerk. Sterre Jacobs scoorde 3-6 op aangeven van, wederom, Meike Weren. Twee sterke reddingen van Janne van Bokhoven hielden de Millse dames nog enigszins in de wedstrijd.

De verdediging was aan beide kanten erg fel wat resulteerde in veel tijdstraffen aan beide kanten. Felle verdediging over en weer. Na een gemiste break van Kwiek scoorde Larissa Versteijnen met een fraai loopschot 6-8. Aanvallend bleef het rommelig bij MHV maar de verdediging stond als een huis. Reden voor de coach van Kwiek om een time out aan te vragen. Pien Kerstens maakte 7-8 en zo haakte de Millse dames weer aan. Via Lieke van Baal en een doelpunt van Maud van Schipstal terwijl MHV met een speelster minder in het veld stond werd de rust bereikt met een stand van 10-11.

Na rust gaat Kwiek verder met scoren. Janne van Bokhoven blijft sterk keepen maar kan niet voorkomen dat Kwiek langzaam uitloopt. Het lukt Kwiek om de aanvallen van MHV te ontregelen waardoor de Millse dames niet tot aanvallen komt die de verdediging kan verrassen. Ook in ondertal weten de dames uit Raalte te scoren. Het is niet de dag van MHV vandaag.

De eindstand van 16-23 is gezien het spelbeeld terecht. Volgende week beter! De dames spelen dan tegen Voorwaarts uit Twello.