Zaterdag 3 december speelde VAMOS dames 4 in Oploo tegen VCP dames 2. Een spannende dag voor het team van vier dames uit het voormalige Vollan en vijf dames uit het voormalige Apollo, die voor het eerst in de 3e klasse spelen.

Na een voortvarende start van het seizoen, bleek VCP uit Oploo de grootste concurrent in deze halve competitie. Een mooie gelegenheid om met een grote achterban af te reizen naar Oploo, om tegen de nummer twee de kampioenstitel te gaan binnenhalen.

Terwijl het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten aan het strijden was in de achtste finale van het WK, wisten de VAMOS dames de eerste twee sets met nipte winst naar zich toe te trekken met 26-24 en 25-21. Als VAMOS de derde set met winst af zou sluiten, zou het kampioenschap binnen zijn. Echter werd de spanning de dames te veel en moesten ze VCP als meerdere erkennen. De vierde set begon VAMOS met uitstekende service druk, mooie tactische ballen en uitstekende gevarieerde aanvallen. De winst en het kampioenschap was met 25-16 een feit. Op naar een mooie tweede helft van de competitie waar de poule opnieuw ingedeeld wordt op niveau.