Op zondag 18 december klonk om 14.45 uur het fluitsignaal voor de wedstrijd JES/Klick’15 1 - Bladella 1. JES/Klick’15 2 had het goede voorbeeld gegeven, nu was het de taak aan JES/Klick’15 1 om ook de punten in huis te houden.

De eerste aanval aan de kant van JES/Klick’15 1 was raak. Binnen 1 minuut stond het 1 - 0 voor de thuisploeg. Vrij snel daarna had Bladella 1 antwoord: 1 - 1. De teams hebben elkaar in de buitencompetitie al eens getroffen, dus JES/Klick’15 1 wist dat het van belang was veel druk te geven in het voorveld. De vakken wisselden en JES/Klick’15 1 vond wederom twee keer de korf: 3 - 1. Aan beide kanten werd er hard gewerkt. Er werden mooie aanvallen neergezet. Ook de 4 - 1 was voor JES/Klick’15 1. Een betere fase van Bladella 1 volgde. Fouten aan de kant van JES/Klick’15 1 werden direct afgestraft, waardoor Bladella 1 weer terug in de wedstrijd wist te komen: 4 - 4. Toch zorgde JES/Klick’15 1 ervoor dat Bladella 1 in deze eerste helft niet op voorsprong wist te komen. Aan beide kanten vielen doelpunten. Vlak voor rust scoorde JES/Klick’15 1 nog eenmaal een afstandsschot, wat resulteerde in een ruststand van 6 - 5. De afgelopen weken heeft JES/Klick’15 1 vaker op dit punt gestaan. Gedurende de hele wedstrijd behielden ze een voorsprong, maar in de tweede helft zakten de dames weg. Dit keer moest dat anders. Bladella 1 kwam sterk de kleedkamer uit en wist al vrij snel twee maal te scoren: 6 - 7. JES/Klick’15 1 bleef knokken en hield de koppen omhoog. Dat werd in deze wedstrijd beloond. Langzaam maar zeker bouwde JES/Klick’15 1 de voorsprong weer uit. Verschillende afstandsschoten vielen: 9 - 7. Nog even maakte Bladella 1 het spannend: 9 - 8, maar JES/Klick’15 1 hield de voorsprong vast. Met een eindstand van 11 - 8 bleven de punten in huis. Een goede afsluiting van 2022. De dames gaan nu genieten van twee weken rust. Op zondag 15 januari wordt de competitie weer hervat.

JES/Klick’15 2 - Bladella 2

Vandaag, op zondag 18 december, stond de laatste wedstrijd van 2022 op het programma tegen Bladella 2. In het begin van de wedstrijd was het aan beide kanten goed zoeken, waardoor het eerste doelpunt even op zich liet wachten. JES/Klick’15 2 wist het gat als eerste vinden wat resulteerde in een stand van 2-0. De voorsprong van 2 punten is de hele eerste helft aan de kant van JES/Klick’15 2 gebleven. De ruststand was 5-3. In de eerste helft hadden de dames veel kansen gemist, in de tweede helft dus de taak de kansen af te maken. JES/Klick’15 2 begon sterk, wat resulteerde in 4 doelpunten voor JES/Klick’15 2. Een tussenstand van 9-3.  Beide teams bleven in de eindfase scoren tot een eindstand van 11-7. JES/Klick’15 2 pakt de eerste punten dit zaalseizoen en sluit 2022 dus met een goed gevoel af.