Lieke van Baal na blessure weer in actie namens MHV’81 DS1.

Afgelopen zaterdag pakte de dames van MHV’81 de competitie weer op in het nieuwe jaar. Onder het genot van heerlijke vlaai van onze hoofdsponsor Albert Heijn van de Ven - Mill zat er veel publiek op de tribune.

De wedstrijd werd gesponsord door zwemschool Olga uit Druten en grond-, weg- en waterbouwbedrijf Kling uit Nistelrode. Sien van Hees en Rune Barten waren pupil van de week.

De wedstrijd begon in een hoog tempo en de weer fitte Lieke van Baal scoorde de eerste twee doelpunten voor MHV. De vaart zat er in eerste instantie goed in maar de keepsters van beide teams stonden direct goed te keepen. Nicole Neijenhuis onderschepte bij de middenlijn de bal en rondde zelf af. AL binnen tien minuten spelen kreeg Meike Weren de eerste tijdstraf van de wedstrijd. Het was de start van een fase waarin het scheidsrechterskoppel het spel wel erg kort hield. Over en weer werden speelsters van het veld gestuurd terwijl het karakter van de wedstrijd daar niet om vroeg.
Het resulteerde in een rommelige wedstrijd waarin weinig gescoord werd. Evi Bens werd een paar keer goed gevonden via breaks of op de cirkel en zij ronde een aantal keren fraai af. Daarnaast namen Lieke van Baal en Laura Swinkels het team op sleep, ondersteunt door goed keeperswerk van Nienke van de Boom. Met een stand van 11-9 werd de rust bereikt.

Na rust kwam er een ander MHV uit de kleedkamer. Het tempo lag wederom hoog en Laura Swinkels had een sterke fase waarin ze zelf vier keer scoorde en ook andere speelsters liet scoren. Binnen korte tijd werd de stand naar 18-11 gebracht. Het definitieve gat was geslagen. De Millse dames konden daardoor de wedstrijd vrij makkelijk uitspelen. Yolanthe Nijboer pikte nog een fraai doelpunt mee en Elke van Haren verving in de slotfase een prima spelende Nienke van de Boom. Baukje van Baal bepaalde de eindstand op 24-16.

Volgende week om 20.30 spelen de dames opnieuw thuis tegen nummer 3 van de ranglijst West-Friesland/SEW2. Het beloofd een echte topper te worden dus we rekenen op veel publiek.