SES heeft in de strijd om de bovenste plaatsen wederom punten verspeeld. Thuis op sportpark de Kogelberg werd met 1-2 verloren van de nummer 2 op de ranglijst, FC de Rakt.

In een gelijkopgaande eerste helft nam SES als eerste het voortouw. Heel veel kansen leverden dat overigens niet op. Tom Verberk was er nog het dichtste bij. Na een goede actie belande zijn niet heel harde schot recht in de handen van de Udense doelman. Aan de overkant een aardige kans voor de bezoekers, maar reservekeeper Stan Nooren (Keeper Jon de Klein is nog niet hersteld van zijn blessure), redde adequaat op de inzet van Thomas Mertens. Ondanks een licht overwicht kwam SES toch op achterstand. De restverdediging was niet op orde, en ineens ontstond er een numeriek overwicht. Het schot van de spits van de FC belandde op de paal, maar de rebound van Jorg was een makkie, 0-1. SES was het even helemaal kwijt, en FC de rakt had 5 minuten later de 0-2 op de schoen.  Na een gruwelijke fout in de verdediging van SES, kreeg de Rakt de vrije doortocht. Gelukkig werd de bal te ver voor zich uit gespeeld, waardoor Stan makkelijk kon redden.

Na de rust een fel SES, wat zeker niet onder deed aan de Udense nummer 2. En wat vrijwel meteen leidden tot de gelijkmaker. Een vrije trap van Han belandde onderin de hoek: 1-1. Het bleek de opmaat tot een rommelige tweede helft. Want nog geen 10 minuten later alweer de achterstand. Een bal in de kluts viel via keeper Stan Nooren tegen de netten. SES was deze keer niet de kluts kwijt. En het kreeg ook kansen. De grootste voor Melvin, hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot wild tegen het dijbeen van de Udense doelman. Naarmate de tijd richting de 90 minuten tikte, ontbeerde SES het steeds meer aan daadkracht. Het kreeg nauwelijks kansen meer, en de bezoekers geloofde het ook wel. In de laatste minuut ontving Steef Hendriks zijn tweede gele kaart nog, en zal de komende wedstrijd van de kant moeten bekijken.

SES - FC de rakt: 1-2 (0-1)
'26. Verhoeven 0-1
'48 Rijkers 1-1
'57 Mertens 1-2
Scheidsrechter: Ruud de Mulder