Lieke van Baal in actie namens MHV'81 DS1

Afgelopen zaterdag stond er een verre uitwedstrijd op het programma tegen ZAP dames 1 uit Breezand. Met een krappe selectie vanwege geblesseerde en zieke speelsters startte de Millse dames de wedstrijd.

ZAP speelde in een hoog tempo en scoorde de openingstreffer. In de eerste 6 min van de wedstrijd kreeg MHV drie penalty’s tegen, dit bracht de stand op 6-4 in het voordeel van ZAP. De Millse dames bleven strijd leveren maar hadden moeite met spel van ZAP. ZAP bleef de score met een marge van 1 verschil voortzetten. MHV maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

Met een stand van 16-16 gingen de dames de kleedkamer in en werd het strijdplan duidelijk besproken. De wedstrijd werd hervat, maar MHV begon zwak met veel tijdstraffen tegen en het missen van open kansen. ZAP profiteerde hiervan en liep uit tot vijf doelpunten verschil (26-21). MHV bleef erin geloven en kon het verschil terugbrengen tot 27-26. De ploeg werd tot de orde geroepen tijdens een time-out. Dit pakte helaas niet uit als gehoopt en ZAP kon de voorsprong verder uitbreiden en bracht de stand op 29-26. De Millse dames hadden in de slotfase nog  drie minuten om de stand van 29-26 om te draaien. De druk stond er goed op maar MHV bleef het geloof houden. MHV wist in een korte tijd terug te komen en Lieke van Baal bracht de stand op 29-29 met nog een halve minuut speeltijd op de klok. Met een goede stop van Nienke van de Boom bleef het 29-29 en besliste Lieke van Baal in de laatste tien seconden de wedstrijd met een heel belangrijk doelpunt. De wedstrijd eindigde met een stand van 29-30 in het voordeel van MHV’81. Het was een zwaar bevochten wedstrijd, maar uiteindelijk waren de punten voor Mill!

Aanstaande zaterdag 4 februari om 20:30 uur staat een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 5 uit de competitie, E&O dames 1. Het beloofd een echte topper te worden, de Millse dames verloren uit met één doelpunt verschil. We hopen dat jullie onze dames komen aanmoedigen!