De allereerste wedstrijd van het seizoen verloor SES met 2-1 tegen Gassel in Gassel. Een doorn in het oog voor de Langenbomers, omdat die wedstrijd de enige punten heeft opgeleverd voor het team op de laatste plek.

Er is natuurlijk in het afgelopen half jaar veel gebeurd en SES is een stuk beter gaan voetballen. Dat zagen we deze middag in de eerste helft niet, maar daarna pakten de Langenbomers het sterk op. Dat resulteerde in een gemakkelijke 7-0 overwinning.

In de eerste minuten van de wedstrijd zette SES direct de toon. Meerdere aanvallen kwamen bij Melvin van den Elzen aan, maar er werd telkens in de zestien verzuimd om de openingstreffer te maken. Na 10 minuten was het dan toch raak. Middenvelder Sebe van Huisseling had een droge knal in huis, die de Gasselse keeper Sjors Cuppen in de korte hoek verraste, 1-0. Daarna kwam er lang slecht spel van beide ploegen. Lange ballen, korte passes in de voeten van de tegenstander en weinig dreigende aanvallen werd tentoongesteld. Vele toeschouwers vroegen zich hard op af of ze niet beter in de kantine Feyenoord-PSV moesten gaan kijken. Vlak voor rust brak SES de ban. Meerdere ballen gingen goed en in een snelle uitbraak brak Tom Verberk op links door de verdediging. Met een mooie kapbeweging schakelde hij de laatste verdediger uit en werkte rustig af, 2-0. De eerst volgende aanval was het weer raak. Een stuiterbal belandde tussen Van Huisseling en de Gasselse keeper, en de SES-middenvelder kopte de bal over de keeper in het doel, 3-0.

SES en Gassel moesten in de tweede helft wel bewijzen dat ze beter konden, want meerdere toeschouwers waren niet terug uit de kantine gekomen. Enkel SES wist dit te doen. Want het was Sjors Cuppen die onder de druk van SES bezweek. Een steekpass van Luuk Thelosen was makkelijk weg te werken, maar Cuppen trapte over de bal heen. Tom Verberk tekende hierdoor gemakkelijk voor zijn tweede, 4-0. Weer had SES niet veel tijd nodig voor een volgend doelpunt. Een lang verwachte goal van Melvin van den Elzen, die met een lobje Cuppen wist uit te schakelen, 5-0. De wedstrijd was al lang gespeeld en Gassel kon er niet veel tegen in brengen. Want geheel in lijn van de wedstrijd sloot SES ook vlak voor het eindsignaal af met twee opeenvolgende doelpunten. De 6-0 werd onder de naam van invaller Tieme Cuppen die in stelling werd gebracht door een ander invaller: Plom Bens. En een kleine vier minuten daarna was het Han Rijkers die voor de eindstand zorgde. Een goede aanval werd vervolgd door een strakke voorzet van van den Elzen vanaf links en door Rijkers binnengelopen.

SES - Gassel: 7-0 (3-0)
10. Van Huisseling 1-0
45. Tom Verberk 2-0
45+1. Van Huisseling 3-0
60. Tom Verberk 4-0
63. Melvin van den Elzen 5-0
86. Tieme Cuppen 6-0
90. Han Rijkers 7-0