Sterre Jacobs in actie namens MHV'81 (archief)

Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd tegen Quintus 2 uit Kwintsheul op het programma. Eerder dit seizoen blies deze tegenstander van het veld met een zeer ruime overwinning. Vol goede moed gingen speelsters en supporters gezamenlijk in de bus op weg voor een leuke middag uit.

De dames van MHV kwamen goed uit de startblokken. Doordat Quintus niet aan scoren toe kwam en bij MHV  de ballen er wel ingingen stond er al snel een stand van 0-3 op het scorebord. Het spelbeeld bleef in de beginfase zo tot een stand van 4-8. Quintus wisselde de keepster en de Millse handbalsters hadden het daar beduidend moeilijker mee dan met de eerder keepster. Quintus kwam snel dichterbij en kwam zelfs op voorsprong. De eerste helft werd gelijk opgaand uitgespeeld en de ruststand werd 10-11 in het voordeel van MHV.

In de kleedkamer hamerde coach Kyra Gommans (zus Lara was ziek in Brabant achter gebleven) dat er geen paniek handbal in de aanval moest ontstaan en dat er scherp gelet moest worden op de systemen die Quintus telkens speelde om tot succesvolle aanvallen te komen. De tweede helft begon wat rommelig maar MHV vergrootte de voorsprong naar 12-16. Dit was voor de coach van Quintus het moment om een time out te pakken en z’n team tot de orde te roepen. Die time out pakte goed uit en Quintus begon weer te scoren. Na 20 minuten goed spel van MHV’81 ging Quintus tactisch anders spelen waardoor MHV een aantal keren ongelukkig balverlies leed.  Doelpunten werden er een hele tijd niet meer gemaakt door de Millse dames. Ook Quintus kon niet veel scoren dankzij goed keeperswerk van Nienke van de Boom. Nadat Quintus terugkwam tot 18-18 was MHV in balbezit met nog 20 sec op de klok. De opdracht was om ervoor te zorgen dat er zeker één punt mee terug naar Mill zou gaan. Ondanks veel fouten in de tweede helft hebben de Millse dames er nog een gelijkspel uit kunnen slepen.

Op 4 maart speelt MHV thuis tegen Foreholte. Aanvang: 20.30 uur.