Op een koude zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Beers op het programma. Een wedstrijd die draait om 6 punten, verliezen betekent voor beide teams afhaken bij de subtop. De statistieken leren ons, dat het winst / verlies percentage op 50/50 ligt, zowel in uit- als thuiswedstrijden.

Beers begint ontzettend fel aan de wedstrijd, duidelijk is, is dat duels vanaf minuut 1 gewonnen moeten worden. De ploeg van Robert van Mierlo is hier beducht voor en weet hier fysiek raad mee.
In de 25e minuut valt Van den Elzen uit aan Langenboomse kant, hij heeft al meerdere weken last van zijn hamstring, en in deze wedstrijd kan hij de stijfheid er niet uitlopen. Plom Bens is zijn vervanger, die de rest van de wedstrijd zijn stempel drukt aan de rechterkant. Het publiek heeft er zin in, er staat veel thuissupporters langs de lijn maar ook Beers laat goed van zich horen. Veelvuldig klinken de Oe’s en Aa’s langs kant. Scheidsrechter van Ophoven lijkt iets beïnvloed door het luide publiek, maar blijft gedegen neutraal in zijn optreden.
Na een dik half uur spelen komt HBV via een crossbal van rechts achter naar rechtsvoor er goed uit. Een mooie dribbel, met een dito voorzet die bij de tweede paal op het hoofd van Jeroen Bardoel valt, hij kan koeltjes inkoppen 0-1.

Na de rust is het spelbeeld wat anders, SES heeft de boventoon, en lijkt naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Hoog druk zetten en de tegenstander geen tijd geven dat is het devies van Van Mierlo. Dat lukt de  mannen uit Langenboom goed, Beers komt er niet meer aan te pas. Dat lijken ze ook niet erg te vinden, want SES creëert weinig tot geen kansen. 65’ minuut, corner van links Giel Rijkers achter de bal. Hoge bal die half hoog het 5 meter gebied stuitert, iedereen mist, zo ook de sluitpost van Beers, 1-1. Het spel wordt grimmiger, er vallen wat gelen kaarten. HBV lijkt zich te richten op een gelijkspel en dus een punt.
Waar het dit seizoen voor SES al zo vaak fout is gegaan in het over de streep trekken van de wedstrijd, is dat deze keer helaas niet anders.
Werkelijk waar de eerste kans van Beers val weer binnen. Prachtige kopgoal op een hoge vrije trap vanaf links, 1-2. De moed lijkt hiermee in de schoenen te zakken van de Langenboomse delegatie. Keeper De Klein gaat een keer mee met een corner, alles of niks, maar tekenend voor de
wedstrijd: De corner wordt laag bij de eerste paal in de voeten van een speler uit Beers gespeeld. Afgelopen, de wedstrijd eindigt in mineur voor SES uit Langenboom.

SES - HBV: (0-1) 1 -2
’30 0-1 Jeroen Bardoel
’70 1-1 Giel Rijkers
’80 1-2 Onbekend