Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd JES/Klick’15 1 - Heumen 1. Hoewel Heumen 1 gezien de stand al kampioen was voordat deze wedstrijd begon, beschouwde het team deze wedstrijd wel als de kampioenswedstrijd. De tribune was goed gevuld.

Voor de thuisploeg betekende het hard werken, kansen afmaken en vertrouwen hebben in het eigen spel. Al snel viel de 1-0 voor JES/Klick’15 1. Heumen 1 antwoordde direct. Heumen 1 liet vanaf dat moment zien waar ze goed in zijn; afstandsschoten. Hoewel er aan de kant van JES/Klick’15 1 hard werd gewerkt, wisten de dames zich onvoldoende te belonen. Na de 2-3 liep de tegenstander uit. Ruststand: 2-8. De dames van JES/Klick’15 1 moesten in de tweede helft echt mee blijven scoren, anders zou Heumen 1 alleen maar verder uitlopen. Ondanks dat het begin van de tweede helft moeizaam verliep, wist JES/Klick’15 1 na een aantal tactische wissels het spel een beetje terug te vinden. Aan beide kanten vielen er verschillende doelpunten. Ondanks het harde werk, verstevigde Heumen 1 deze wedstrijd de koploperspositie. De wedstrijd eindigde in een 13-22 eindstand. Volgende week zondag speelt JES/Klick’15 1 de laatste wedstrijd van de binnencompetitie om 16.15 uur in Mill. De dames kunnen jullie support nog een keer goed gebruiken in de sporthal!

JES/Klick’15 2 - Heumen 2

Op zondag 19 maart speelden de dames van JES/klick’15 2 tegen Heumen 2. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. Daarna wist Heumen 2 de schoten erg mooi af te maken, waardoor ze uitliepen naar 3-7. JES/klick’15 wist dat ze ook moesten gaan scoren. Helaas viel niet alles goed voor JES/Klick’15 2, waardoor de dames de rust in gingen met 6-10. Na de rust wist Heumen 2 al snel weer doelpunten te maken. Maar ook door enkele fouten van Heumen 2, kregen de dames van JES/Klick’15 2 een aantal vrije worpen mee, waaruit mooie kansen kwamen. In de laatste minuten heeft JES/Klick’15 2 het door een goede verdediging dicht weten te houden en met een laatste doorloopbal en strafworp vanuit JES/klick’15 2 werd de eindstand 11-16.
Volgende week, 26 maart, spelen de dames de laatste binnenwedstrijd in Mill. Deze zal om 15:00 uur plaatsvinden tegen VMS’21 2.