SES domineerde op het veld tegen NLC. Ze waren feller, gedrevener en meer gemotiveerd op de punten thuis te houden. Dat was gelukt. Na een legio aan kansen vloog er in de tweede helft een kopbal van Luuk Thelosen tegen de touwen. Tevens had scheidsrechter Kevin Nefkens tweemaal de rode kaart laten zien aan spelers van NLC.

SES begon sterk, zoals ze meestal doen. Robert van Mierlo had positioneel een aantal aanpassingen gedaan. Dit pakte goed uit. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord. Veel aanvallen gingen over de rechter kant. Tieme Kuppen kwam hier, samen met Joep Theunissen, vaak in een een tegen twee situatie. Echter wilde de eindpass niet lukken.

De tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld. SES aanvallend, NLC counterachtig met verre trappen van de keeper. Dat SES aanvallend was bleek uit de nodige overtredingen van de kant van NLC. Zo pakte Jay Richters tweemaal geel voor duidelijke overtredingen. SES kon het laatste halfuur tegen tien man spelen.

Met meer ruimte kwam er uiteindelijk een goal. De bal werd vanuit de linkerkant voorgegeven en zoals Luuk Thelosen na de wedstrijd zei: 'De bal moest een keer bij de tweede paal komen en dan sta ik er.' 1-0. Tien minuten voor rust kwam NLC met negen man te spelen. Ingevallen verdediger Joost van Kessel werd onderuit geschoffeld, terwijl de bal al buiten het veld lag. Spannend werd het nog wel. NLC bleek gevaarlijk met de lange ballen van keeper Thomas Fransen. Een door stuiterende bal zorgde bijna voor de 1-1. Keeper Stan Nooren redde.

SES - NLC: 1-0 (0-0)
61. Luuk Thelosen 1-0