SES speelde, zoals ook tijdens de heenwedstrijd in Mariaheide, op zondag 2 april combinatievoetbal. Waar SCMH wat meer op de lange bal vertrouwde.

Al snel werd duidelijk dat deze wedstrijd hetzelfde spelbeeld zou krijgen als tijdens de heenwedstrijd die overigens eindigde in een remise 2-2. SES combinerend de oplossing zoeken, SCMH wat meer hangend en snel met een diepe bal gevaarlijk in de counter.

De eerste 15 minuten waren voor SES, kleine kansen boden zich aan, maar de mannen van Robert van Mierlo konden telkens net niet aanleggen voor een schot. De achterhoede van SES leek op de hoede te zijn voor de lange bal en kon in een vroeg stadium al de aanvallen van SMCH onschadelijk maken. Maar, waar de ene partij het laat om de kansen te verzilveren, slaat de ander toe, een gouden feit in de voetbalwereld. Na 25 minuten spelen, een lange bal van SCMH valt over de verdediging van SES, Joep raakt licht het shirt van de aanvaller van Mariaheide aan en die gaat gewillig liggen, penalty en daarmee 0-1 achterstand. SES oogde wat gretiger na deze treffer, wat dit seizoen al helaas vaker gebeurde, kansen gaan er niet in. Toch blijkt dit niet uit de statistieken, waar de ploeg van Van Mierlo inmiddels al 42 doelpunten gemaakt heeft dit seizoen. Van Mierlo’s woorden: “Kun je nagaan waar we gestaan hadden als we deze kansen wel gemaakte hadden, dit seizoen”.
Na 35 minuten krijgt SES een corner, die Mariaheide niet weggewerkt krijgt, een ouderwetste scrimmage volgt, en Steef Hendriks krijgt als laatste zijn voet tegen de bal, 1-1.  Met deze stand zijn beide teams ook de rust in gegaan.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, SES kreeg steeds meer grip op de tegenstander en gaf SCMH zo weinig kans tot scoren. In de 60e minuut kwamen Plom Bens en Han Rijkers in het veld, zij kwamen voor Steef Hendriks en Koen Bongers. Aanvallende wissel bleek later, SES leek wat dieper op de helft van SCMH te kunnen voetballen. Plom Bens met diepte en snelheid, Han Rijkers met duelkracht en een goed schot in de benen. In de minuten daaropvolgend kwam SCMH een paar keer goed weg, Sebe vergat van 2 meter voor de goal zijn voet tegen de bal te zetten.
Tieme kopte van dichtbij snoeihard op de paal, en Jari zag zijn kopbal uit de corner al in het net vallen, maar de keeper van SCMH zat er knap met zijn vingertoppen bij. 15 Minuten voor tijd kreeg SES een vrije trap, op pak en bij 25 meter van de goal. Han Rijkers mocht aanleggen, Han jarig vandaag, legde rustig de bal neer, en keek naar de verre hoek.
Wat volgde, was meer dan een cadeau voor zichzelf, het was namelijk een cadeau voor het hele publiek. Wat een prachtige vrije trap, verre hoek, kruising, onhoudbaar. 2-1.
Met 10 minuten te spelen ging SMCH 1 op 1 achterin spelen, druk naar voren, wat kansen bood voor SES. Guus Cuppen, ook ingevallen, brak door de verdediging en werd neergehaald in het 16 meter gebied, penalty SES.
Sebe eist de bal op, en schiet hard door het midden, 3-1. En daarmee meteen het eindsignaal. Goed resultaat voor de Langenboomse delegatie, die hiermee de weg omhoog probeert te vinden. Met deze 3 punten gaan zij over Mariaheide heen en nemen ze de 8e plaats in.

Saillant detail: Juliana Mill staat 4e met 2 punten meer.

SES - SCMH: 3-1 ( 1-1)