Nog 6 potjes te gaan dit seizoen, maar deze was wel heel belangrijk in de strijd tegen degradatie. Door de 0-1 overwinning van SES op Siol werd het gat naar de plek van nacompetitie 6 punten.

In het eerste kwartier was het SES dat veel de bal had, maar tot kansen kwam de ploeg van Robert van Mierlo nog niet. De grootste kans werd dan ook gecreëerd door SIOL zelf. De middenvelder van SIOL wilde de bal terugspelen op de keeper, maar stuurde daar onbedoeld Niek Nooijen de diepte in. Die kwam 1 op 1 te staan met de keeper, gaf hem vervolgens nog verkeerd breed op Melvin van den Elzen, maar de vleugelspits kreeg de bal gelukkig in het netje achter de doelman van SIOL: 0-1.

Het spel vorderde zich verder met SES veel in balbezit maar toch ook slordig in de passing, terwijl SIOL zich meer richt op de counter met lange ballen op de rappe en technische linksbuiten. Het was geen harde wedstrijd, maar toch sloeg de vlam in de pan vlak voor rust. Nummer 20 van SIOL komt op grove wijze met gestrekt been in, maar kwam hier goed weg met geel. Hierop volgend ontstond er een opstootje waarbij Han Rijkers een mep in het gezicht kreeg van Owen Blokland. De scheids spaarde beide spelers van SIOL. Nummer 20 werd overigens ook direct gewisseld door SIOL trainer Peter Ten Haaf. SES ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft duurde gevoelsmatig heel erg lang. SES dat ondanks de voorsprong veel aan de bal was, maar door slordigheden in de opbouw kwam het niet echt tot kansen. Ook SIOL probeerde het wel, maar creëerde echt helemaal niks. Ondertussen strooide de scheidrechter kaart na kaart en kon je wel zeggen dat de supporters meer kaarten hebben gezien dan kansen. De ene minder terecht dan de ander, maar de scheidsrechter had er in ieder geval geen moeite mee. En wanneer je dacht dat SIOL nog een slotoffensief ging brengen floot de scheidsrechter af. Het spel lag veel stil, maar de scheidsrechter besloot exact op 90:00 af te fluiten. Apart, maar de Langenboomse formatie zal er niet over klagen.

De supporters zijn niet verwend vandaag, maar drie hele belangrijke punten gaan mee naar Langenboom.

SIOL - SES: 0-1 (0-1)
16' Niek Nooijen 0-1