Op zaterdag 15 april gingen de dames met een volle bus richting Raalte. De bus vertrok vanaf het MHV-jeugdkamp dat voor het eerst plaatsvond in het fraaie Scoutinggebouw aan de Graafseweg in Mill.

De jeugd was enthousiast dus er hing een gezellige sfeer in de bus. Toen de speelsters en supporters in de zaal in kwamen hingen er door de jeugd gemaakte spandoeken. Zo werd het bijna een thuiswedstrijd voor de Millse dames.

MHV startte de wedstrijd goed en kwamen op een voorsprong van 3-7. Verdedigend stonden het goed, alleen in de aanval lieten MHV wat kansen liggen waardoor Kwiek terug kwam tot 8-8. Vervolgens ging het gelijk op en werd de rust bereikt met een stand van 16-17 in het voordeel van MHV. Dit kwam door een sterke dekking maar ook door de fanatieke aanmoediging van het publiek.

In de rust werd nog wat geschaafd aan de tactiek en werden de laatste puntjes nog op de i gezet. De tweede helft werd goed begonnen waardoor de voorsprong van drie of vier doelpunten in stand bleef. Dit kwam dankzij goed keeperswerk en twee fantastisch gestopte penalty’s door Nienke van den Boom. Ook bij Sterre Jacobs stond het vizier op scherp en zij scoorde een paar mooie doelpunten. Ondanks mooie individuele acties en goed samenspel lieten de Millse dames toch even de aandacht verslappen en daardoor kwam Kwiek toch weer terug tot een stand van 26-27. In een spannende eindfase hield MHV het hoofd koel en dankzij het meegereisde publiek, die voor veel sfeer zorgde, zijn de dames als team blijven knokken. Zo werd de wedstrijd gewonnen met een eindstand van 30-32. Ondanks de vermoeidheid werd er een leuk feestje gevierd in de bus op weg naar Mill. Door de overwinning van de dames op Kwiek, die een plaats lager op de ranglijst stond, en de nederlaag van E&O uit Emmen hebben de dames de derde plaats nog steviger in handen gekregen.

Komende zaterdag 22 april spelen de dames op 19.30 tegen Voorwaarts uit Twello. We rekenen op jullie support!