SES stond na 15 minuten op 2-0 voorsprong. De duidelijke opdracht van trainer Robert van Mierlo werd goed uitgevoerd. Het spel doodmaken en zakelijk uitspelen. In de tweede helft kwam er nogmaals een goed uitgespeelde goal. Achates had niks in te brengen.

SES startte met de voeten naar voren. Het spelbeeld wat je zag was als volgt: achterin de bal rondspelen totdat er een vooractie van de voorhoede te zien was. Diep inspelen en vanuit daar een voorzet. Zo werd tot tweemaal toe het net gevonden. Melvin van den Elzen werd gelanceerd. Hij passeerde twee spelers en legt de bal voor de goal. Joep Theunissen loopt binnen. 1-0. Niet veel later lag de bal er weer in. Nu gaf Melvin hem iets eerder voor. Han Rijkers stapte over, Sebe van Huisseling ronde ditmaal af. 2-0. SES hoefde niet meer. Maar Achates wilde ook niet. Ze zakte in. Dus bleven ze achterin de bal rond spelen totdat de tegenstander hoger druk ging zetten. Dan ging het tempo omhoog en via het middenveld werd er zo verder gevoetbald.

Dit spelbeeld was ook in de tweede helft te zien. En zeker toen Achates met 10 man kwam te staan. Luca Janssen pakte zijn tweede gele kaart met nog zo'n 20 minuten te spelen. Nu had Achates al helemaal niks in te brengen. De bal bleef rondgaan met hier en daar kansen voor SES. De derde goal was voor de verandering opgezet via de rechterkant. Tieme Kuppen was met een individuele actie voorbij aan zijn man. Hij gaf de bal over de grond voor. Han schiet van randje zestien hard onder de lat. 3-0. Drie samen voetballende goals. Mooi spelbeeld om te zien.

SES - V.V. Achates: 3-0 (2-0)
13. Joep Theunissen 1-0
16. Sebe van Huisseling 2-0
68. Han Rijkers 3-0.
Scheidsrechter: Verhaegh
Toeschouwers: 130