Baukje van Baal in actie namens MHV'81 (archief)

Op zaterdag 29 april vertrokken de dames richting Heemskerk. Daar stond de wedstrijd tegen DSS, de als achtste geplaatste ploeg op de ranglijst op het programma. Eerder dit seizoen wonnen de Millse dames moeizaam van deze ploeg.

MHV’81 startte de wedstrijd zonder de geblesseerde keepster Janne van Bokhoven. Daarnaast was  Laura Swinkels op vakantie. De eerste helft van de wedstrijd ging qua score gelijk op. De ploegen scoorde om en om terwijl het spel van MHV in deze fase beter was. Ondanks dat de dames van MHV’81 veel mooie kansen kregen ontbrak de rust in de afronding en werden er veel kansen onnodig gemist. Hierdoor gingen de ploegen met een stand van 14-14 de rust in. Gezien de kansen die de Millse dames gecreëerd hadden was een voorsprong verdiend geweest.

In de rust zijn er nieuwe afspraken gemaakt die de dames moesten toepassen in de tweede helft van de wedstrijd. De coachende zussen Gommans hadden reden om het team stevig toe te spreken om het spel nog beter te krijgen.
Helaas bleek al snel dat het sterke punt van de dames, namelijk de dekking, niet goed stond. Door veel fouten in zowel de dekking als de aanval komen de dames van DSS in een rap tempo op een voorsprong van 24-18.
De dames van MHV’81 weten niet goed wat ze nog moeten doen om het tij te keren en lopen achter de feiten aan terwijl de dames van DSS blijven scoren. Zij willen de wedstrijd duidelijk afmaken voordat MHV zich herpakt.
Nadat MHV’81 nog een aantal goed uitgespeelde, snelle aanvallen wel goed wist af te ronden, bleek het helaas niet genoeg en sloten de dames de wedstrijd af met een score van 34-28.

Volgende week zondag staat de topper tegen de nummer twee Fortissimo in de agenda. Om 14.00 uur begint in Cothen de laatste topper voor MHV’81. Het is een uurtje rijden vanuit Mill dus een leuke bestemming voor zondagmiddag!