De Juliana-Mill derby. Altijd een pot waar de supporter naar uitkijkt. Spektakel gegarandeerd, zo ook deze middag. Een sterker ogend Mill verloor toch van een effectief SES.

Aan het begin leek Mill aan een sterke wedstrijd te beginnen, maar SES kwam op voorsprong en sloot de poorten. Een 0-3 overwinning van Langenboom was het resultaat.

Mill begon sterk aan de wedstrijd met het meeste balbezit en enkele kansen. Een blessure geteisterd SES zag na een kwartier al Wout van Lanen uitvallen. Echter was het toch SES die profiteerde van de beste kans voor de 0-1. Giel Rijkers werd als linksback naar voren gestuurd. Vanaf ‘n zestig meter naar het doel was hij niet te stoppen. In enkele duels leek hij de bal verloren, maar de onverzettelijke Rijkers kon tot in het zestienmetergebied doordringen. Een schotkans of afleggen was daarna zijn keuze, maar hij koos ervoor om de bal panklaar voor Van den Elzen te leggen. Voor hem een koud kunstje om de Langenboomse equipe op voorsprong te brengen, 0-1. Na die goal kantelde het spelbeeld. SES nam het voortouw om het heft in handen te nemen. Een vrije trap van de linkerkant zorgde voor een uitbreiding van de voorsprong. Een mislukte voorzet van diezelfde Van den Elzen werd gepromoveerd door verdediger Luuk Thelosen. Met zijn linker schoot hij met een boog buiten bereik van Millse keeper (woonachtig in Langenboom) Jasper Bergmans. Een verdoofd Mill trok zich tijdens de rust naar de kleedkamers.

In de tweede helft zette SES door. Mill kwam weinig in het spelbeeld voor en met uitbraken vanuit alle kanten zorgde voor gevaar rondom het Millse doel. Na bijna een uur spelen bracht invaller Cuppen het Langenboomse team naar een riante voorsprong. Een voorzet van links werd door een Millse verdediger verlengd, maar kwam voor een schotkans voor Cuppen. Op de rand van het zestienmetergebied was schieten of aannemen de overweging. Met wat aanmoediging vanaf de zijlijn werd voor het eerste gekozen. Een uithaal belandde perfect achter Bergmans en in het zijnet. De wedstrijd werd (spreekwoordelijk) op slot gezet, maar Mill kreeg hierna nog meerdere kansen om terug te komen op de wedstrijd. Een schot van Wessel Klomp belandde op de lat en meerdere kansen werden slordig afgewerkt. Mocht dat anders uitpakken, zou de Millse ploeg terug kunnen komen in de wedstrijd. Echter na het behalen van de tweede gele kaart (en dus een afzending) van Melvin de Klijn werd het duidelijk dat de belangrijke drie punten van de derby werden gewonnen door SES Langenboom. De super leuke hockeydames Mill waren ook aanwezig, om de SES boys aan te moedigen.

Juliana Mill - SES: 0-3 (0-2)
28. Melvin van den Elzen 0-1
37. Luuk Thelosen 0-2
59. Guus Cuppen 0-3
Scheidsrechter: dhr. de Bruijn
Toeschouwers: 322