Op zondag 23 april was het dan zover. Deze dag stond in het teken van de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld van korfbalvereniging Klick’15 uit Wilbertoord.

In november 2022, net nadat de zaalcompetitie van start ging, was het voor de vereniging een uitgelezen kans om het oude kunstgrasveld te vervangen door een splinternieuw veld. Het bestuur had de plannen al langere tijd in het hoofd en nu kon het eindelijk gerealiseerd worden. Het is een veld met de nieuwe afmetingen, waar alle korfbalverenigingen ook over een aantal jaar aan moeten voldoen. Het kleinere veld is voor de teams wel even wennen, maar het maakt het korfbalspel wel weer wat dynamischer.

De dag stond in het teken van het glas heffen, terugblikken, vooruitblikken en natuurlijk van onze mooie sport korfbal. Ondanks dat het tweede seniorenteam geen officiële wedstrijd had, werd er op eigen initiatief een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen onze dames van de midweek. Deze wedstrijd ging om 11.00 uur van start en werd nipt gewonnen door senioren 2. Om 13.00 uur ging de competitiewedstrijd van senioren 1 tegen korfbalvereniging Flamingo’s uit Mariahout van start. Maar voordat het zover was, werd onder grote publieke belangstelling het nieuwe kunstgrasveld feestelijk geopend door wethouder Willy Hendriks-van Haren. Nadat Fenne de Kleijne namens het bestuur en wethouder Willy Hendriks-van Haren namens de gemeente een woordje hadden gedaan, werd het lintje doorgeknipt.

Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd Klick’15/JES 1 - Flamingo’s 1. Hoewel de thuisploeg niet heel sterk uit de startblokken kwam, wist het team het publiek uiteindelijk toch te laten genieten van een mooi potje korfbal. Het publiek zorgde voor veel energie. Dat de punten met een 12 - 7 eindstand voor de thuisploeg ook nog in huis werden gehouden, was een mooie toevoeging aan deze dag. Tussen de wedstrijden door mochten de jeugdleden ook nog meedoen aan het topscoredoelen en konden ze genieten van het springkussen. Het sportcomplex was feestelijk versierd en de vereniging had ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Kortom: een heuglijke dag voor de korfbalvereniging uit Wilbertoord.  

Ondanks dat de teams van korfbalvereniging Klick’15 nog een aantal wedstrijden op het programma hebben staan, blikt de vereniging terug op een succesvol korfbaljaar. Het is een jaar waarin de samenwerking met korfbalvereniging JES uit Venhorst verdere vormen aan heeft genomen. Er is nu niet alleen meer een samenwerking binnen de senioren, maar ook binnen de jeugdteams. Op die manier hebben beide verenigingen elkaar sterker gemaakt en hopen zij nog heel lang te kunnen genieten van onze mooie sport korfbal.