Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, houdt Toerclub De Doortrappers uit Langenboom weer haar traditionele toertocht voor de geoefende toerfietser.

De tocht voert vanuit Langenboom door het mooie landschap van Oost Brabant, via natuurgebied De Vilt en het Maasdal naar de heuvels rond Berg en Dal. Alle uitdagende klimmetjes zullen worden aangedaan, zoals o.a. De Stekkenberg, Tivoli, Oude Holle Weg.

Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rustige weggetjes. Moeilijke verkeerspunten en drukke wegen worden gemeden. De beide routes zijn volledig uitgepijld. Ook bestaat de mogelijkheid om de routes te rijden met behulp van de navigatie (GPX).

De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 95 en 125 km. 

De langste afstand is een uitdagende klimtocht met maar liefst 700 hoogtemeters. Ook de korte afstand is voor menigeen een uitdaging met 400 hoogtemeters. 
Beide afstanden tellen mee voor het nieuwe Klimmersbrevet van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Het Klimmersbrevet waar maar 10 tochten in Nederland aan mee mogen doen.
Er kan tussen 07.00 en 10.00 uur gestart worden in café De Misse in gemeenschapsaccommodatie De Wis, Dominicanenstraat 25 in Langenboom.
Ook bestaat de mogelijkheid om de beide routes te beginnen bij Café Ton Oomen, Reestraat 4 in De Horst, eveneens start- en pauzeplaats.
Informatie is beschikbaar via de site van de NTFU, of via de website van De Doortrappers, www.doortrappers.nl. Of via telefoonnummer 06-12419668.

Enkele dagen voor de start zijn de routes te downloaden.

Graveltochten

Deze dag bieden wij ook de mogelijkheid om een drietal graveltochten te rijden. 
Gravelrijden is een relatief nieuw onderdeel van de fietssport. Met speciale gravelfietsen, of met de mountainbike, wordt gereden op voornamelijk onverharde gravel- en zandpaden. 
Vanuit de startlocatie in De Misse kunnen de deelnemers drie afstanden rijden, te weten: 60, 85, of 105 kilometer. 
De routes voeren voor een deel door de gemeente Maashorst en een deel door de gemeente Land van Cuijk. 
De gravelroutes zijn uitsluitend op navigatie te rijden. 
Enkele dagen voor de start zijn de routes op de site van de NTFU, of op de site van De Doortrappers, te downloaden.