Na een geslaagde meidendag was bij koploper Juliana Vrouwen 1 twee weken lang het vizier gericht op het slotstuk van de competitie, waarbij zij plotseling op zondag 14 mei 2023 op het eigen hoofdveld al kampioen zou kunnen worden. Daarvoor moest het zelf winnen én moest Achates punten laten liggen.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk: veel ouders, partners, familieleden, vrienden, kennissen, Juliana-vrijwilligers, Juliana Vrouwen 2 en enkele herenelftallen hadden zich bij het hoofdveld verzameld. Juliana Vrouwen 1 kwam onder luid applaus en in gloednieuwe uitshirts, gesponsord door GRABB (Gerda Relou) en Raamdecoratie Nijmegen (Patrick Hermens), uit de kleedkamer. Na een snelle 0-1 achterstand werd een vrije trap van Daisy benut. Kort daarop was het Suze die zorgde voor de 2-1 en net voor rust wist zij nogmaals de bal binnen te tikken. De tussenstand in Ottersum was gedurende de rust onzeker. Na rust was het Sem die de één op één beheerst afmaakte en Inass wist met een hard schot de 5-1 op het scorebord te zetten. Het slotakkoord was voor Festilent: eindstand 5-2. Het fluitsignaal klonk en de dames vormden een kring op het veld om de uitslag van concurrent Achates af te wachten. Een lang moment van stilte werd opgevolgd door een vreugde-explosie, Achates had verloren met 3-4! 

De vrouwen laten het kampioenschap deze week langzaam indalen en bereiden zich voor op hun (eigenlijk eerder bedachte kampioens)wedstrijd tegen Vorstenbosch Vrouwen 2 aanstaande zondag 21 mei om 10.00 uur in Vorstenbosch. Waarna het kampioenschap uitgebreid gevierd zal worden door de Vrouwen van Juliana, met daarbij de seizoensafsluiting op het Juliana Sportpark-Verweijen ICT. Aan eenieder een oproep voor de wedstrijd van aanstaande zondag: “Wij zouden het ontzettend mooi vinden om samen met jullie het kampioenschap te vieren in Vorstenbosch én Mill aanstaande zondag, hopelijk zien we jullie dan!”