In het afgelopen weekend heeft wegracecoureur Wilbert van Lith zich uitstekend gemanifesteerd in Assen. Daar werd de 43e Ducati Club Race verreden met in totaal 450 deelnemers, en daar kwam de garagehouder uit Langenboom in twee races goed voor de dag.

Dit jaar rijdt Van Lith met zijn Ducati Hypermotard 950 mee in de IDC Dutch Supersport. Dat is mogelijk omdat de reglementen dit jaar aangepast zijn en er andere merken met 2 en 3 cilinders zijn toegelaten tot deze snelle categorie. Maar de Ducati Club Races zijn dermate bijzonder dat geen enkele rijder die in het bezit is van een Italiaans raspaardje van het merk Ducati aan zich voorbij wil laten gaan.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag voelde van Lith zich al prima thuis, reed de 17e snelste tijd en mocht op zondag in zijn eerste race in de Desmo Valvole vanaf de zesde startrij vertrekken. Na een prima start klom Van Lith op naar de 14e plaats, won nog een plaats maar moest die in de laatste ronde weer prijsgeven waardoor hij als 14e over de finish kwam in een veld met 32 rijders. De tweede race later in de middag was in de Ducati Open A met 39 deelnemers. Ook deze keer was zijn start prima, hij reed in een grote groep en kwam als 13e uit de eerste ronde. De concurrentie was in deze klasse nog groter en Van Lith streed ‘met het mes tussen de tanden’ en behaalde een prima 15e plaats. Loon naar werken dus en ondertussen is Van Lith weer terug naar Assen waar op 27 mei de derde IDC race op het programma staat.