Op 29 juni 2018 werd DWSH’18 officieel opgericht en inmiddels vijf jaar verder is DWSH’18 levendig en klaar voor de toekomst.

Voor deze oprichtingsdatum werd er door voorgangers De Willy’s uit Wilbertoord en sc Sint Hubert al intensief samengewerkt met onder andere jeugdteams en een seniorenteam. Dit zorgde ervoor dat de overstap naar DWSH’18 gemoedelijk en vaak soepel verliep. Deze gemoedelijkheid is op beide sportparken nog steeds goed te voelen. De vele activiteiten als de Kille Cup, de seizoensopeningen, het damestoernooi en de gezellige seizoensafsluitingen zorgen er mede voor dat de saamhorigheid hoog in het vaandel staat en blijft staan.

Ook sportief gaat het DWSH’18 de laatste jaren voor de wind met onder andere drie kampioenen bij de jeugdafdeling. Daarnaast moeten we ook de recente prestaties van DWSH’18 H1 niet vergeten. In het seizoen 2022-2023 waren de blauw-zwarten al dicht bij promotie naar de vierde klasse, maar in het tweeluik tegen vv Sambeek ging het mis na een dramatische penaltyserie. Een seizoen later lukte het de mannen van Koen van Berlicum wel om de stap omhoog te realiseren. Na een uitstekend seizoen, met slechts vijf punten achter kampioen FC Uden, bereikte DWSH’18 de nacompetitie. Op 11 juni 2023 werd op een volgepakt sportpark in Venhorst de beslissingswedstrijd gespeeld tegen Olympia Boys uit Ommel. Na een grandioze 6-1 overwinning flikt DWSH’18 het en promoveren zij voor het eerst naar de vierde klasse. Hierin ontmoet het aankomend seizoen onder andere Constantia, SES en Juliana. Een mooi vooruitzicht voor een sportief zeer uitdagend seizoen.

Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal organiseert DWSH’18 op zondag 24 september op sportpark Het Breexsel in Sint Hubert hun eerste lustrumfeest. Tijdens deze feestelijke dag is er ruimte om elkaar te ontmoeten, is er een loterij met toffe prijzen en zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een pannakooi, een schotsnelheidsmeter, een XL-voetbaldartbord en een springkussen. Daarnaast zal de dag muzikaal omlijst worden met DJ Benzel én een spetterend optreden van een gastartiest. In de ochtend spelen enkele seniorenteams thuis en om half 3 trapt DWSH'18 tegen HBV af. Kortom een mooi programma voor het hele gezin om samen het vijfjarig jubileum van DWSH’18 te vieren.

Ter promotie van het eerste lustrum en het bijbehorende feest verscheen er afgelopen weken op de site van DWSH’18 een vijfluik met mooie terugblikken op de eerste jaren van de jonge vereniging.
Daarnaast verschijnt in samenwerking met De Neije Krant een podcastaflevering over DWSH’18. De podcast is via alle bekende podcastproviders en apps te vinden. Ook via de rubriek Podcast op de website inmill.nl is de podcast terug te luisteren.

Graag nodigen wij u via deze weg uit om zondag 24 september langs te komen op ons sportpark Het Breexsel in Sint Hubert. Hopelijk mogen wij u deze dag begroeten. #samenverder