Fenna Siebers in actie namens MHV'81 DS1 (archief MHV'81 - foto Günther Robbrecht)

In het Overijsselse Borne speelde MHV'81 dames 1 zaterdagavond de tweede uitwedstrijd van het seizoen tegen de dames van ZVBB’21. Het was een bekende tegenstander voor de dames van MHV'81.

Vorig jaar hebben de dames punten laten liggen in Borne en ze hadden dus nog wat goed te maken. Dat het niet makkelijk zou worden was bekend. ZVBB versloeg dit seizoen al de nummers één en twee van vorig jaar. MHV'81 eindigde als derde. Alle ingrediënten voor een lastige avond waren dus aanwezig.

De Millse dames begonnen slordig aan de wedstrijd waardoor ZVBB al vroeg in de wedstrijd de leiding pakte. Hierna kwam MHV'81 op gang en wisten de dames de achterstand om te buigen tot een gelijke stand. Na tien minuten handbal stond er een stand van 3-3 op het scorebord. MHV bleef moeite houden met scoren en kon het verschil niet veel groter maken in de eerste helft. Zo gingen de dames met een minimale voorsprong de rust in: 9-10.

In de tweede helft startte MHV wederom niet scherp. Via drie snelle tegenaanvallen van ZVBB’21 stond de stand weer gelijk. MHV stelde echter orde op zaken en hierdoor konden ze de gelijke stand ombuigen naar een voorsprong. Via goed gespeelde aanvallen en een aantal goede stops van de verdediging konden de dames van MHV de voorsprong uitbreiden naar 20-24. Het beslissende gat leek geslagen. De scherpte verslapte wederom waardoor het niveau van het Millse spel daalde en zo kon ZVBB puntje voor puntje inlopen. Ondanks een chaotische eindfase bleef MHV voldoende scoren en zo kwam de overwinning niet meer in gevaar. 

Eindstand MHV'81 DS1 - ZVBB '21 DS1: 24-26.

Volgende week zaterdag 30 september speelt MHV'81 om 20.30 uur, op de teampresentatie avond, thuis tegen MEOS uit Nederweert in sporthal de Looierij. Meos is dit seizoen goed begonnen en bij schrijven van dit artikel nog ongeslagen. Het beloofd dus een topper te worden. Wij hopen jullie volgende week allemaal te zien bij de seizoensopening van MHV. Alle teams worden deze avond gepresenteerd. Bovendien speelt dames 2 om 18.30 uur de eerste competitiewedstrijd. Een gezellig avondje MHV dus!