Juliana Vrouwen 1 heeft zijn competitiestart in de 4e klasse niet gemist. In Lith werd op zondag 24 september 2023 NLC’03 Vrouwen 1 met 0-3 opzij gezet. Renske van Tienen en tweemaal Suze van Gemert gooiden de wedstrijd al na een kwartier op slot.

Met de recente bekeroverwinningen was er vooraf vertrouwen in een goed resultaat. Trainer Erwin van Abel sprak klare taal: “we moeten onze wedstrijden eerder beslissen.” Dat was niet aan dovemansoren gezegd. NLC’03 werd vanaf de aftrap op de eigen helft teruggedrongen en kwam in de beginfase de middenlijn nauwelijks over.

Het overwicht betaalde zich ook uit in doelpunten. Suze van Gemert, die tijdens de warming up de Lithse doelvrouw een aantal ballen had zien loslaten, reageerde drie keer scherp toen tijdens de wedstrijd hetzelfde gebeurde. Zij zette met haar rebounds de 0-1 en de 0-3 op het scorebord; haar derde treffer werd vanwege het hinderen van de doelvrouw afgekeurd. Renske van Tienen had Juliana tussentijds met een hard hoog schot in de korte hoek op een 0-2 voorsprong gezet. Nadat Daisy Keijzers lat en paal had geraakt, zwakte de wedstrijd af naar een bedenkelijk niveau. NLC’03 kwam via hun gevaarlijke linksbuiten een aantal keer dicht bij het doel van Juliana, maar scoren lukte mede dankzij doelvrouw Susan Relou niet. 

Een half uur na de rust dacht Inass Bouaazzaoui wel te scoren, echter liet de scheidsrechter zijn besluit om het doelpunt af te keuren tot stand komen door bierdrinkende luidkeels “buitenspel!” roepende toeschouwers en een onoplettende grensrechter die daardoor zijn vlag omhoog stak. 

Daarmee verloor de scheidsrechter de controle en na het trekken van een aantal gele en rode kaarten en het inlassen van een afkoelingsperiode, hield Juliana na de hervatting in ondertal stand en was de eerste driepunter van de competitie een feit. 

Zondag 1 oktober 2023 moet Juliana Vrouwen 1 thuis om 10.00 uur vol aan de bak in het topduel tegen titelkandidaat Olympia’18 Vrouwen 1 uit Boxmeer, dat vorig seizoen uit de 3e klasse degradeerde. Zin in een lekkere pot voetbal? Kom dan zondagochtend naar ons mooie sportpark!