Lieke van Baal maakt kennis met de zware verdediging VOC Amsterdam (Foto: Günther Robbrecht)

Zaterdagavond speelde de Millse dames van MHV’81 tegen regerend landskampioen VOC 2 uit Amsterdam. Lisa Toonen was pupil van de week. Patrick’s Bar en Zwedak waren wedstrijdsponsor van deze topper.

De Millse handbalsters hadden een zware wedstrijd voor de boeg aangezien vijf speelsters met een blessure aan de kant blijven, waaronder spelmaker Laura Swinkels. Zo kon het gebeuren dat Marijn Weren na een aantal maanden reizen al in de wedstrijdselectie verscheen.

Meike Weren opende de score maar VOC 2 maakte gelijk en kwam ook snel op voorsprong. Beweeglijke opbouwers in combinatie met een hoog tempo maakte het direct pittig voor MHV’81. In de openingsfase kreeg VOC 2 een aantal strafworpen maar Nienke van den Boom stopte de eerste vier (!) strafworpen en hield de Millse koploper zo nog in de wedstrijd. Tot 5-8 kon MHV nog bijblijven in de stand maar in het spel was VOC echt beter in deze fase. Lara Gommans nam na 18 minuten een time-out om haar speelsters terug in de wedstrijd te krijgen. VOC liep echter uit tot 5-10. Daar waar je even dacht dat het een walk-over zou worden kwam MHV terug in de wedstrijd dankzij de niet aflatende strijdlust van de Millse dames. Lieke van Baal ging voorop in de strijd wat uiteindelijk resulteerde in 12 doelpunten. De rust werd bereikt met een stand van 12-14. Het was dus gewoon weer een wedstrijd.

Na rust maakte Lieke van Baal 13-14 maar werd kort daarna de kans op de gelijkmaker gemist. VOC schakelde bij en liep uit naar 14-19. MHV’81 miste in deze fase de creativiteit van Laura Swinkels. Wederom was Lieke van Baal degene die MHV’81 in de wedstrijd hield een aantal doelpunten op rij. Ook Evi Bens scoorde en Nienke van den Boom hield weer een aantal schoten uit het doel. Met een afstandsschot op een leeg doel bracht Evi Bens de stand op 21-22 en even later op 23-24. Dichterbij kwamen de Millse dames niet meer. VOC 2 maakte met 24-27 de wedstrijd af. De Millse dames zijn strijdend ten onder gedaan en geven de koppositie over aan Wijhe.

Zondag 12 november om 13.00 uur spelen de dames in Cothen tegen Fortissimo.