Het kostte wat moeite, maar Juliana Vrouwen 1 wist zondagochtend 5 november 2023 te winnen van het nog puntloze Udi’19 Vrouwen 2. Door de vele regen en de straffe wind werd het een wedstrijd met een onvoorspelbaar karakter.

Dat beide ploegen moeite hadden met de weersomstandigheden, bleek uit het feit dat er in het eerste kwart van de wedstrijd nauwelijks kansen te noteren waren. Het was Jasmijn van de Wiel die de ban brak. Zwak uitverdedigen aan Udense kant strafte zij af met een schot vanaf zestien meter.

De stand op de ranglijst zou vermoeden dat Juliana zich daarna simpel naar de winst zou voetballen, maar niets was minder waar. Udi’19 Vrouwen 2 kwam nog voor rust langszij, nadat een vrije trap schitterend werd binnen gekruld in de korte hoek. Juliana kwam voor rust nog dichtbij een voorsprong, maar een hard schot van Renske van Tienen spatte uiteen tegen de lat.

Udi’19 kwam sterk uit de kleedkamer en nog voordat de Julianavrouwen enigszins op arbeidstemperatuur waren namen zij een 2-1 voorsprong. Toen de zon nog even tevoorschijn kwam, werd het spel van Juliana beter. Jasmijn van de Wiel werd meermaals de diepte in gestuurd, waarbij zij eenmaal de aanval op een knappe wijze wist af te ronden door de keeper te omspelen.

Uiteindelijk was het Cindy Strijbosch die tegen haar oude club de winnende treffer wist binnen te tikken uit een hoge voorzet.

Nadat het aanwezige publiek werd bedankt en er snel een warme douche werd genomen, ging men snel terug naar Mill waar in de kantine de nodige inzet werd getoond met de verkoop van ‘Derby Shots’ tijdens de Hollandse Middag Juliana - SES.

Zondag 12 november 2023 speelt Juliana Vrouwen 1 op het eigen sportpark om 10.00 uur de competitiewedstrijd tegen Blauw-Geel’38 Vrouwen 1. Juliana Vrouwen 2, wiens wedstrijd afgelopen zondag werd afgelast, begint een uur later in Grubbenvorst aan haar competitiewedstrijd tegen het combinatieteam van Lottum/GFC’33/Wittenhorst Vrouwen 1. Kom ons aanmoedigen en help ons aan de winst!