Meike Weren in actie namens MHV '81 DS1 (Archieffoto Günther Robbrecht)

Zondagochtend vertrok een volle bus met speelsters en supporters richting Cothen voor de wedstrijd tegen Fortissimo. Afgelopen seizoenen eindigde zij steevast op de tweede plaats achter VOC. Dit jaar draait het minder maar ook de Millse dames zijn at verzwakt door een aantal blessuregevallen.

Met een scherpe start begon MHV aan de wedstrijd. Na tien minuten wist MHV een voorsprong te pakken en liep uit tot 1-5. De wedstrijd ging op deze manier via 3-7 en 4-8 verder. De Millse dames waren scherp in de afronding en stonden stevig in de verdediging. Na een twee minuten tijdstraf en twee penalty’s voor Fortissimo brak er een mindere fase voor MHV aan. Fortissimo was zeer gebrand en bracht de stand terug naar 8-8. De stand liep gelijk op met veel penalty’s in het voordeel van Fortissimo. Met een stand van 15-15 gingen beide teams de rust in.

Alle ingrediënten voor een spannende tweede helft waren aanwezig.  Fortissimo kwam sterker de kleedkamer uit dan de Millse dames waardoor ze snel een voorsprong pakte en op 18-16 kwamen. Beide teams kregen twee minuten tijdstraf en de stand liep weer gelijk op tot 19-19. Dit was echter voor korte duur want al snel pakte Fortissimo de voorsprong terug (24-21). MHV wist nog terug te komen maar kon de voorsprong niet pakken (26-24). Met weer veel penalty’s in het voordeel van Fortissimo liep de stand opnieuw uit naar 30-26. In de laatste twee minuten wist MHV nog 2 keer te scoren maar het was niet genoeg voor een overwinning. Na 60 minuten spelen was de eindstand 30-28 in het voordeel van Fortissimo.

Volgende week zaterdag (18 november) speelt MHV’81 in de Looierij tegen ZAP dames 1. Dit belooft een fysieke wedstrijd te worden. MHV strijd voor de twee punten en kunnen daarbij jullie support goed gebruiken. Hopelijk tot volgende week in de Looierij!