Chiara van Katwijk in actie namens MHV’81 DS1 (Foto: Günther Robbrecht)

Op zaterdagavond klonk het beginsignaalsignaal in sporthal de Looierij en waren de dames van MHV’81 erop gebrand om 2 punten te pakken. Ze speelde tegen dames 1 van ZAP, de nummer 7 uit de competitie.

Er waren weer twee pupillen van de week: Daye Deckers en Lily Vloet. Zij mochten de wedstrijdvoorbereiding mee doen en als eerste de keepster van ZAP onder vuur nemen. Dit alles in een mooi  shirt van Smets Drukwerk uit Gemert. Wedstrijdsponsor was Hetadvies.nl uit Mill.

In de beginfase van de wedstrijd begonnen de dames fel en werd er gelijk een voorsprong gepakt (3-0). De dames wisten uit te lopen tot 5-1. De Millse handbalsters verslapte wat na deze bliksemstart en ZAP wist de achterstand goed te maken en kwam weer op gelijke hoogte (8-8). Vervolgens maakte MHV er weer 10-8 van. Dit was reden voor de coach van ZAP om een time-out te vragen. Zijn team moest op scherp gezet worden om te voorkomen dat ze overlopen werden door de Millse handbalsters.  De Millse dames wisten de voorsprong te behouden (13-11). MHV wist voor rust een klein gaatje de slaan en met een stand van 18-14 de kleedkamer in te gaan.

Na rust begon ZAP de eerste twintig seconden met vijf speelsters wegens een twee minuten tijdstraf. De dames maakte hier gebruik van en scoorde de 19-14. Opnieuw werd al snel een time-out aangevraagd door ZAP nadat MHV’81 was uitgelopen naar 24-16. De dekking stond als een huis en aanvallend werden er mooie aanvallen gespeeld waaruit Evi Bens en Lieke van Baal vaak wist te scoren. MHV liep uit tot 30-19. Er werden een paar fraaie ballen gescoord vanaf eigen helft door de speelsters van MHV. ZAP had geen antwoord op de aanvallen van MHV en zo werd het 35-20. Vooraf was MHV’81 beducht voor het fysieke spel van ZAP maar dat viel achteraf reuze mee. De wedstrijd werd uiteindelijk met 37-23 gewonnen door dames 1 van MHV’81.

Volgende week zaterdag (25 november) spelen de dames een uitwedstrijd tegen DSS dames 1 in Heemskerk. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Link naar foto’s gemaakt tijdens deze wedstrijd.