Op zondag 26 november traden een 17-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan voor het jaarlijkse Taekyon toernooi in Oss. Het toernooi georganiseerd door Taekwon-Do vereniging Taekyon uit Berghem had maar liefst 299 deelnemers.

Het Millse team wat varieerde in leeftijd van 8 jaar t/m 49 jaar was goed gemotiveerd om mee te doen en werd begeleid door een 4-tal coaches Chris IJskes (2e dan), Mark Gerrits (2e dan), Mike Kremers (2e dan) en Anke Peters (4e dan). Jan-Willem Hoevenaars en Harm Goossens gingen mee als scheidsrechter.

De twee onderdelen waren: Tuls een onderdeel waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm afhankelijk van de bandkleur en de klasse waar ze in deelnemen. De poule waar ze ingedeeld waren is dus afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht en bandkleur. Gewicht speelt uiteraard pas een rol bij het onderdeel sparren. Waar middels een vrij gevecht zoveel mogelijk punten gescoord dienen te worden. 

Buiten de spanningen en nodige zenuwen welke zo'n wedstrijd met zich meebrengt was het extra spannend voor maar liefst 10 van de 17 deelnemers welke voor de eerste keer deelnamen aan een toernooi. 
Onder het toeziend oog van familieleden en andere supporters wisten 8 deelnemers een podiumplaats te behalen.

Bij het onderdeel tuls waar de groepen erg groot waren wisten 3 deelnemers een mooie dik verdiende 3e plaatst te behalen: Omaymah Al-Ademi in de junioren b-klasse meisjes, Ihor Herasymenko in de junioren b-klasse jongens en Illse Hurkmans in de volwassenen a-klasse bij de dames.

Bij het onderdeel sparren ging het iets beter voor de Millse delegatie hier wisten 5 deelnemers een podiumplaats te behalen: Janthe Hurkmans behaalde een 3e plaats in de jeugd a-klasse meisjes. Jay Mangroelal en Koen Vereijken werden in hun eigen gewichtsklassen bij de volwassenen b-klasse heren beide 2e. De zussen Areej Al-Ademi en Omaymah Al-Ademi zaten bij de junioren b-klasse meisjes in dezelfde poule. Omaymah behaalde hierin een 2e plaats terwijl Areej deze categorie won en dus een 1e plaats behaalde. 

De deelnemers waren:

Jeugd b-klasse: Hannah Ijskes, Aiham Al-Ademi, Arthur Vulders, Mara Gruijters Sara de Klein, Yadira van der Burgt, Aiman Al-Ademi

Junioren b-klasse: Ihor Herasymenko, Omaymah Al-Ademi, Vince Vereijken, Areej Al-Ademi

Volwassenen b-klasse: Vladyslav Herasymenko, Koen Vereijken, Jay Mangroelal

Jeugd a-klasse: Janthe Hurkmans

Junioren a-klasse: Leeloo van Rossum

Volwassenen a-klasse: Illse Hurkmans

De Millse delegatie kijkt terug op een leuke leerzame dag voor alle deelnemers en was erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd. Voor info www.itf-tkd.nl.