De volleybalsters van VAMOS stonden zaterdag in Langenboom meerdere keren meer dan 5 punten achter tegen de grote concurrent Detac, maar wisten zich telkens terug te vechten in de wedstrijd. Onder leiding van de nodige aanmoediging van het publiek, wist VAMOS met 3-1 te winnen: 26-24, 25-21, 22-25, 26-24.

Detac stond voorafgaand aan de wedstrijd nog op de eerste plaats, met één punt meer en een wedstrijd minder dan VAMOS. In de voorgaande wedstrijden lieten zij nog maar één punt liggen. Een van de topkandidaten voor het kampioenschap in de 1e klasse H. 

Het Zeelandse team opende de wedstrijd met een 2-9 voorsprong. Maar VAMOS gaf niet op en vocht terug. Met 26-24 trok VAMOS nog net aan het langste eind. Ook in de andere sets stond Detac vaak 5 tot 6 punten los. En even leek het een vijfde set te worden. VAMOS toonde enorm veel veerkrachtigheid en doorzettingsvermogen.

“We hebben vooral genoten van de wedstrijd, het publiek en ons eigen spel”, vertelt Theunissen. “Als we met plezier spelen, kan er niets mis gaan. En niet alleen wij genoten van elk punt, ook het vele publiek in De Wis. Na elke ace, volgde de wave door het publiek. Die support voelde zo w arm, echt heel leuk!”

Met de overwinning neemt VAMOS de koppositie over, wat hun kansen op promotie naar de promotieklasse vergroot. Vooral het clubgevoel van de nieuwe fusievereniging ontstaan uit Apollo en Vollan was zaterdag door de opkomst van publiek duidelijk te voelen in De Wis.

Zaterdag 9 december speelt VAMOS hun volgende wedstrijd tegen SOMAS/Actvia om 16.15 uur in De Wis.