Laura Swinkels in actie namens MHV '81 DS1 (foto archief Günther Robbrecht)

Zaterdagavond vertrokken de Milse handbalsters naar het Noord-Hollandse Voorhout voor de topper tegen Foreholte. Zij hadden slechts één verliespunt minder dan MHV’81.

In het programmaboekje gaf de trainer van Foreholte al aan dat MHV een sterke rechteropbouwster had met daaromheen veel scorende speelsters die graag in hoog tempo de tegenstander slopen. Hij wilde dat bestrijden door lange aanvallen te spelen en Lieke van Baal vast te zetten. Daar kwam bij dat de meiden van Foreholte qua lengte en fysieke kracht verder waren dan MHV en zo werd het een wedstrijd met een totaal verschillende benadering. Krachtig powerhandbal versus het technische snelle handbal.

De scheidsrechters zette in de eerste minuten direct de toon door strafworpen en tijdstraffen te geven. Dat riep wat verbazing op maar ze verdeelde de straffen over beide teams. Foreholte liep al snel uit naar 5-2. MHV had in de verdediging moeite met de opbouwers van Foreholte en hun cirkelloopster die regelmatig op de juiste plek stond. Na een time-out kwam MHV terug tot 5-5. Na een twee minuten straf aan Millse zijde liepen de Noord-Hollanders uit naar 10-7. De niet fitte Baukje van Baal hield MHV in de wedstrijd door twee keer te scoren maar het liep moeizaam aan MIllse zijde. Uiteindelijk werd de rust bereikt met 16-15 dankzij Evi Bens die nog net voor het rustsignaal scoorde.

In de tweede helft stond de verdediging van MHV’81 beter dan in de eerste helft. Ondanks dat het 19-16 werd, werd het spel beter en scoorde diverse speelsters. Maud van Schipstal bracht MHV eindelijk op voorsprong: 20-21. Deze voorsprong werd tot 23-25 vastgehouden met nog tien minuten te gaan. Foreholte kwam via hun cirkelloopster en een aantal kanonskogels vanuit de opbouwrij terug tot 27-27. Dat was het breekpunt. In no time liep Foreholte uit naar 30-27 en was de wedstrijd gelopen.

Eindstand: 31-30.

Volgende week speelt MHV’81 om 19.30 uur thuis in de Looierij tegen titelkandidaat Wijhe’92. Dat wordt ongetwijfeld een fraaie wedstrijd die je niet mag missen!