Op deze frisse zondag stond de wedstrijd tegen VMS’21 op het programma. Om 14.45 uur klonk het eerste fluitsignaal in sporthal de dioscuren.

Ondanks dat de dames van JES/KLICK’15 mooie kansen wisten te creëren, werden deze niet afgerond. Het was dan ook VMS’21 dat na een aantal minuten de score opende. Daarna volgde er een goede periode waarin de dames door hun felheid de bal meerdere keren wisten te veroveren en de juiste kansen afmaakten. Halverwege de eerste helft leidde JES/KLICK’15 met 2-5. De dames wisten dit door te zetten en gingen daardoor de rust in met een voorsprong van 4-7. Het was zaak om deze felheid ook in de tweede helft te behouden.

In de tweede helft wist VMS’21 de score te openen en het verschil terug te brengen naar twee doelpunten. JES/KLICK’15 wist daar meteen op te reageren en bracht de stand naar 5-8. Daarna volgde een minder scherpe periode aan de kant JES/KLICK’15 en dat gaf VMS’21 een extra zetje in de rug. VMS’21 gaf meer druk waardoor er minder geschoten kon worden. Zij kwamen in deze periode terug in de wedstrijd en zorgde voor een spannende slotfase. Uiteindelijk wisten de dames van JES/KLICK’15 ondanks deze moeizame tweede helft de overwinning toch over de streep te trekken. Eindstand 10-11. Volgende week zondag 10 december staat weer een thuiswedstrijd voor de deur. De dames van JES/KLICK’15 1 nemen het om 14.20 uur op tegen DES 1.

Be Quick 4 - JES/Klick’15 2

Na een leuke avond bij Baby Blue stond JES/Klick’15 2 op zondag ochtend 3 december weer vroeg klaar om te vertrekken naar Rosmalen. De wedstrijd Be Quick 4 - JES/Klick’15 2 stond op het programma.

In het begin van de wedstrijd bleef het rustig, pas na 10 minuten werd er gescoord door Be Quick 4 door middel van een strafworp, maar de dames van JES/Klick’15 2 maakten gelijk. De stand liep gelijk op tijdens deze fysieke wedstrijd. Toch viel het schot bij Be Quick 4 wat vaker als bij de dames van JES/Klick’15 2, daardoor gingen zij de rust in met een stand van 6-3.

Na duidelijke woorden van trainer/coach Dennis Lasschuit ging JES/Klick’15 2 vol goede moed de wedstrijd weer in. JES/Klick’15 2 kwam tot scoren en de wedstrijd werd steeds spannender. Door een paar tactische wissels ging het steeds beter, maar helaas wist Be Quick 4 het scoren ook vol te houden. Tussenstand: 9-7. In de laatste minuut van de wedstrijd wist JES/Klick’15 2 door een prachtige omdraaibal de stand tot 9-8 te brengen. Het was een mooie wedstrijd voor beide teams. De wedstrijd werd afgesloten bij het favoriete restaurant van de dames en hun coach. Volgende week is JES/Klick’15 2, op zondag 17 december speelt JES/Klick’15 2 weer. Dan staat de wedstrijd tegen SCMH 2 op het programma.