Juliana Vrouwen 1 is er op zondag 3 december 2023 niet in geslaagd om de koppositie in een rechtstreeks duel met Nooit Gedacht Vrouwen 2 te veroveren.

Op een bevroren kunstgrasveld in Geffen zorgden twee ongelukkige momenten vlak voor rust voor de beslissing van de wedstrijd in het voordeel van de Rood-Witten.

In de eerste helft had de ervaren Geffense ploeg meer balbezit en liet het de bal lekker rondgaan, maar kansen creëerde het daarmee niet. Daartegenover had Juliana ook moeite om dichtbij het doel van de tegenstander te komen en dus vielen er in de eerste helft geen uitgespeelde kansen te noteren.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel dan ook nadat een moment van vertwijfeling in de veertigste minuut voor balverlies zorgde op twintig meter van het Millse doel en dat werd genadeloos afgestraft door de Geffense rechtsbuiten die de bal in de bovenhoek krulde.

Direct daarna kreeg Juliana nog een tik te verwerken, want bij de eerstvolgende aanval viel een mislukte voorzet van diezelfde rechtsbuiten bij de tweede paal in het doel en ging Juliana Vrouwen 1 plotseling met een 2-0 achterstand de rust in.

Eenzelfde spelbeeld volgde in de tweede helft. Een kwartier voor tijd leek Nooit Gedacht met de eerste uitgespeelde kans ook de wedstrijd definitief te beslissen, maar doelvrouw Anne Derks kreeg de handen van het publiek op elkaar nadat ze eerst een diagonaal schot keerde en vervolgens een zeker lijkende treffer voorkwam door de rebound uit de hoek te duiken.

Daaropvolgend kreeg Juliana nog een grote kans via Suze van Gemert. Zij wist de doelvrouw wel te verschalken, maar een verdedigster hield de inzet van Suze tegen. Het betekende dat Juliana Vrouwen 1 voor het eerst onder leiding van Erwin van Abel niet tot scoren kwam en dat het voorlopig de koppositie aan Nooit Gedacht moet laten.