Zaterdagavond 16 december stond voor de dames van MHV’81 een verre uitwedstrijd te wachten. In plaats van 2 uur en 15 minuten rijden duurde de reis uiteindelijk drieënhalf uur door een grote file.

De dames gingen vanuit de busjes van Beelen Verhuur direct het veld op. De voorbespreking was via WhatsApp gedaan en omkleden bleek met wat passen en meten ook in een busje te kunnen. Na een korte warming-up begon dan de wedstrijd, zonder echte voorbereiding.

De dames begonnen niet echt scherp en tamelijk chaotisch aan de wedstrijd. VZV maakte daar gretig gebruik van. Al snel hadden de Millse handbalsters door, dat het een snelle en fysieke wedstrijd zou worden. VZV wist uit te lopen naar een stand van 7-4. Vooral de linkerhoekspeelster van VZV was voor de dames een plaaggeest die enkele snelle break-outs liep. MHV had het lastig maar kon blijven aanhaken op basis van wilskracht. Toen het rustsignaal klonk, gingen de Millse speelsters de kleedkamer in met een stand van 16-15. In de tweede helft moesten de slordigheden eruit om de winst naar zich toe te trekken dus de boodschap van trainster Gommans was helder.

De tweede helft ging gelijk op. Beide teams gaven weinig weg, waardoor niemand de kans had om uit te lopen. In de laatste acht minuten wist MHV een gat te slaan van vier doelpunten en kwam de stand op 25-29. De winst leek binnen maar door snelle tegenaanvallen van VZV en gebrek aan scherpte bij MHV wist de tegenpartij weer in te lopen. VZV bracht de stand zelfs terug tot 30-31. Met nog één minuut op de klok en de aanval voor VZV werd het nog erg spannend op het einde. VZV rondde snel af met een onderhands schot dat gestopt werd door Nienke van de Boom. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 30-31. Wederom een nipte overwinning maar die leveren ook gewoon twee punten op!

Door het verlies van VOC2 gaat MHV’81 als koploper de vakantie in. De competitie is nu precies op de helft. Er is een top 5 die allemaal erg dicht bij elkaar staan dus volgend jaar kan het nog alle kanten op.

De volgende wedstrijd staat gepland in het nieuwe jaar op zaterdag 13 januari om 19:15 tegen HVBS DS1 in Spakenburg. Op 20 januari is de eerstvolgende thuiswedstrijd waarbij ook de nieuwjaarsborrel zal plaatsvinden.