Strijd, passie en mentaliteit dat zijn de drie woorden die trainer Van Mierlo ogenschijnlijk predikte tijdens zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Maasduinen. Termen die, zeker de afgelopen weken, van toepassing zijn op de hoofdmacht van Langenboom.

Het elftal dat vandaag, wederom tegen een achterstand aankijkend, zegevierde na 2 snelle goals.

Niet om 14:30u maar om 13u begon de wedstrijd tegen Maasduinen. Geen concurrent om de bovenste posities op punten, maar wel 3 wedstrijden minder gespeeld en op verliespunten bezetten zij een 4e of 5e plek. SES begon als solide, en gaf op het toch wel moeilijk bespeelbare veld weinig kansen weg. SES dat de laatste weken niet geweldig speelt, maar telkens wel de punten mee naar Langenboom kan nemen, doet toch wat goed. Ook vandaag werd het spel niet gemaakt door de Langenboomse delagatie, maar kwam toch zeker de eerst 30 minuten nauwelijks in gevaar. Het was een open wedstrijd waarin beide elftallen de aanval zochten. Dit zorgde ervoor dat er hoog druk werd gezet, en daardoor veel fouten gemaakt werden. Dit hoge druk zette ligt SES wel, Nooijen, Vd Elzen en Kuppen zorgen voor veel snelheid voorin. Met name Nooijen maakte hier een aantal keren gretig gebruik van en creeërde voor zichzelf kansen door de bal af te snoepen van de verdediging van Maasduien. Keer op keer was de keeper een sta in de weg en bleef de 0 op het scorebord staan. Aan het einde van de eerste helft zorgde keeper Jon de Klein ervoor dat de thee heet gedronken kon worden in de rust. Hij persoonlijk redde 2 keer op een 100% kans voor Maasduinen met puik keeperswerk. Als een David de Gea, dus niet met handen maar met voeten, hield hij zijn doel schoon.

Na de rust leken beide teams weer opgeladen om vol te strijd aan te gaan. Echter bleek na een uur voetballen dat de mannen van Van Mierlo fitter waren dan de bezoekers. Een aantal kramp gevallen op het veld zorgde automatisch voor minder stootkracht, minder druk op de verdediging en daardoor eenvoudiger voetbal voor SES. Echter na 75 minuten gevoetbald te hebben bleek een Cruijfiaanse uitspraak wederom waar te zijn; Je moet schieten, anders kun je niet scoren. En dat deed Maasduinen, een afvallende bal valt goed voor een middenvelder en hij haalt verwoestend uit. Uit het niks 0-1.  SES zou SES dit seizoen niet zijn als de kopjes niet omlaag gaan hangen, maar juist de vechtersmentaliteit naar boven komt. Zowel in de 80e minuut als in de 85e minuut zorgen de manschappen van Van Mierlo ervoor dat het scorebord toch weer in het positieve staat voor Langenboom. Melvin van de Elzen loopt op een hoge bal van aanvoerder Jari Lukassen, hij neemt aan, kijkt waar de keeper staat, en  met een eenvoudige voetbeweging lobt hij de bal over de goalie heen. Daaropvolgend krijgt SES een vrije trap, waarin zij dit seizoen al 10x trefzeker zijn geweest, en centrale verdediger Luuk Thelosen kan de bal gegeven door Vd Elzen, uit een uitdraaiende voorzet, binnenlopen. Uitdraaiend mag hier benoemd worden, waar namelijk het publiek en uw verslaggever Van  Mierlo tipte op een indraaiende variant.

Wederom wint SES na op achterstand te zijn gekomen. De beide goals vallen binnen de 8 minuten. De teamspirit is goed, de tweede plek stabiel, op na een welverdiende winterstop.

SES - Maasduinen: 2-1 (0-0)