Zaterdag 16 december reisde het 1e zitvolleybalteam van Vamos naar Sneek om tegen v.a.s FDS 1 de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van de competitie te spelen.

Voor beide teams, die op de eerste en tweede plaats staan, zal de uitslag van de wedstrijd bepalend zijn wie de koppositie inneemt in de strijd om de begeerde eredivisie landstitel.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn is te zien aan de uitslag van de eerste twee sets. Beide teams wisten een set te bemachtigen met slechts 2 punten verschil. De wedstrijd lag nog helemaal open. Het was echter v.a.s FDS 1 die met een sterke basis, waarvan verschillende spelers uitkomen in het Nederlandse team, de derde en vierde set naar zich toe wist te trekken met 25-17 en 25-19.

Al met al een mooie en energieke wedstrijd waarbij de zitvolleyballers van Vamos helaas aan het kortste eind trokken. De taak aan Vamos om in de competitie geen punten meer te laten liggen en dan kan thuis op 6 april tegen v.a.s FDS 1 gestreden worden in een rechtstreeks duel om de landstitel.