De 13-jarige Marco Skwira heeft afgelopen zondag meegedaan aan het jeugdranglijsttoernooi tafeltennis in Assen. Na een lange rit van meer dan 2 uur, was het dan eindelijk zover.

Na meerdere keren net niet de eerste prijs binnengehaald te hebben op de ranglijsttoernooien, was de doelstelling duidelijk. Naar huis gaan met een B-licentie en daarmee aansluiten bij de subtop van Nederland. 

Marco zat in een poule met 5 andere spelers. De nummers 1 en 2 zouden doorgaan naar de vervolgrondes. Door goed aanvallend spel, zowel met de backhand als met de forehand, werden poulewedstrijden stuk voor stuk vrij eenvoudig gewonnen, waardoor Marco als eerste eindigde.

Na de poulefase zouden op papier moeilijkere wedstrijden moeten komen, maar ook in de vervolgrondes kende Marco geen genade. Ondanks enige wedstrijdspanning, werden alle wedstrijden, inclusief de finale, met 3-0 gewonnen. 

Het afgelopen jaar heeft Marco meerdere toernooien op zijn naam geschreven, maar de winst in Assen was de kers op de taart. Door het behalen van zijn B-licentie behoort Marco nu tot de subtop van Nederland, waardoor hij ook mee mag doen aan het NK. Coach Joan van Taflan uit Langenboom is trots op zijn prestaties van het afgelopen jaar.