DWSH’18 heeft een nieuwe hoofdtrainer. Met ingang van het komende seizoen 2024-2025 staat Dennis Koenders aan het roer bij de blauw-zwarten. Hij volgt daarmee Koen van Berlicum op die na drie succesvolle jaren op zoek naar een andere uitdaging gaat.

De 35-jarige Cuijkenaar is op dit moment hoofd opleidingen bij Olympia’18 in Boxmeer en maakt dus na de zomer zijn rentree als hoofdtrainer in Wilbertoord en Sint Hubert.

Koenders werd in de jeugd van JVC Cuijk gescout door NEC. Hij brak niet door in Nijmegen, maar bloeide na zijn terugkeer bij JVC op in de hoofdklasse. De Cuijkenaar koos op 18-jarige leeftijd voor Jong Feyenoord. In de havenstad sloeg daarna het noodlot toe. Kreeg te horen dat hij met het eerste op trainingskamp mocht, maar scheurde momenten later zijn kruisbanden én een zenuw af. Koenders keerde na zijn lange revalidatie terug bij JVC. Voetballen deed hij daarna nog bij Olympia’18 en Juliana Mill maar dat was geen onverdeeld succes. In 2014 hing hij op 26-jarige leeftijd, door zijn ernstige blessureverleden, zijn voetbalschoenen aan de wilgen en ging zich volledig op zijn trainerscarrière richten. Hij promoveerde met JVC ZA1 en koos na twee jaar bij de Cuijkenaren voor vv Gassel. De oranjehemden bleven in de drie jaar onder leiding van Koenders behouden voor de vierde klasse. Hierna stapte hij in als hoofd opleiding bij het Boxmeerse Olympia’18. Een functie die hij de afgelopen twee jaar vervulde.

“Voor mij persoonlijk was het eerst een keuze of en in welke rol ik zou doorgaan binnen het voetbal, vertelt Dennis. “Na dat ik deze lastige keuze had gemaakt , heeft DWSH’18 vanaf moment één mij het gevoel gegeven dat ze mij als ideale kandidaat zagen voor het hoofdtrainerschap. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en ook de gesprekken met de spelers en de betrokkenheid vanuit het bestuur en deze spelers tekent het vertrouwen en de basis van een goede samenwerking binnen de vereniging. Hetgeen wat ik zocht, was een goede, jonge maar vooral leergierige groep met daar achter nog jeugd met potentie. Uiteindelijk was mijn keuze dan ook niet moeilijk om voor deze mooie vereniging te kiezen en kijk ik er na uit om vanaf volgend seizoen de club verder te gaan helpen in hun ontwikkeling en verder te groeien naar een stabiele vierdeklasser.

Ook het bestuur van DWSH’18 is erg blij met de aanstelling van de ex-Feyenoorder. “We zijn blij dat Dennis, ondanks de interesse van andere verenigingen, gekozen heeft voor DWSH’18. We denken dat we met Dennis een jonge trainer hebben aangesteld die boven, maar ook tussen de jongens kan staan en dat hij een goede balans kan vinden tussen het prestatieve en gemoedelijke. Iets waar onze spelersgroep veel waarde aan hecht,” aldus voorzitter Mark Selten. “Hierin hebben we veel vertrouwen, vandaar dat we ook overeen zijn gekomen voor een tweejarig contract met een optie voor een mogelijk derde jaar’.