Door het verlies vorige week van koploper Milsbeek kon de ploeg uit Langenboom qua punten op gelijke hoogte komen. Vandaag was ook de 250ste wedstrijd voor Jari Lukassen.

Genoeg reden om te winnen vandaag, maar het liep uit in een dramatische middag voor SES. SES kreeg genoeg kansen, maar VIOS was effectiever in de counter. De wedstrijd op het drassige veld in Beugen eindigde in 3-0.

Bij aankomst in Beugen werd het veld nog geïnspecteerd door de scheidsrechter. Het veld werd in eerste instantie afgekeurd, maar door de trainers en scheidsrechter werd na een overleg toch besloten op gewoon te voetballen. In de eerste helft was het vooral SES aan de bal en de opdracht die door Robert van Mierlo werd meegegeven aan de mannen was: Kom in ieder geval niet achter, want dan gaan ze gewoon inzakken en er een fysieke strijd van maken. Helaas werd dit niet voorkomen want na 10 minuten spelen mocht Camiel Smits het hele veld oversteken. Met een goede bal op Sjors Jansen zette hij hem zo voor de keeper. De spits van VIOS faalde niet en schoot de bal snoeihard onder in de hoek: 1-0.

Vervolgens was het weer SES dat aanviel en af en toe een kans creëerde, maar keeper Dani Centen hield zijn doel schoon. In de counter was VIOS wel trefzekerder. Met een goede voorzet vanaf links zette Jens Kocken zijn team op een comfortabele 2-0 voorsprong. De ‘knee slide’ die erop volgde was van minder kwaliteit. SES had vooral moeite met het fysieke spel van VIOS, maar voetbalde gewoon beter.

In de tweede helft tapte SES wel uit een ander vaatje. Fysieke duels werden meer en meer gewonnen en de vermoeidheid ging ook een rol spelen bij de thuisploeg. SES kreeg ook goede kans via Sebe die van dichtbij recht op de keeper schoot en een keer op de lat kopte. De bal wilde er gewoon niet in vandaag. Kans op kans werd gepakt door keeper Dani Centen, die zich ontpopte tot held van VIOS. Het spel lag veel stil door geblesseerde spelers van Beugen. De één met een blessure, de ander met kramp en ook nog wel eens met een toneelstukje. SES bleef maar kansen creëren, maar zonder succes. In de omschakeling werd er risico genomen door SES met een 3-4-3 opstelling in de laatste minuten, maar de goal viel dus uiteindelijk aan de andere kant. Een vrije trap werd de 16 in geslingerd en een speler van VIOS kon vrij inkoppen bij de 2de paal. Een 3-0 verliespartij in Beugen.

Nu eerst carnaval vieren en dan wacht 25 februari Sambeek thuis.

10. 1-0 Sjors Jansen
24. 2-0 Jens Kocken