Afgelopen zaterdag speelde de handbalsters van MHV’81 thuis tegen het laag geklasseerde ZVBB’21 uit Bornerbroek. Na de nederlaag van vorige week was het zaak om voor de carnavalsbreak met een goed gevoel af te sluiten.

Ruben Hermers mocht het als pupil van de week allemaal van dichtbij meemaken. Aspergeboerderij van der Heijden uit Gemert was wedstrijdsponsor.

De openingsfase ging direct gelijk op. Het tempo lag hoog en beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat dus gingen fel van start. Dat leidde al snel tot een strafworp die werd verzilverd door Lieke van Baal. MHV liep snel uit naar 3-1 maar ZVBB speelde gevarieerd en nam de regie al snel over kwam uiteindelijk op een voorsprong van 6-8. Aanvallend liep het lekker bij de bezoekers. De Millse handbalsters speelde in deze fase in een wat lager tempo en was bovendien slordig in het overspelen.

Met de herinnering aan vorige week in gedachte deden de Millse meiden er een schepje boven op. Nienke van den Boom kwam beter in de wedstrijd en Lieke van Baal en Diede Baltussen bogen de achterstand om naar 13-8! Een enorme inhaalslag wat voor de coach van ZVBB’21 reden voor een time-out was. De ploeg uit Bornerbroek werd nu weggespeeld. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een stand van 14-12. Het kon nog alle kanten op in de tweede helft.

De tweede helft begon met een tijdstraf voor MHV’81. Het deerde de Millse handbalsters niet want in ondertal gingen ze gewoon door met scoren. ZVBB bleef echter in het spoor en voelde dat er wat te halen viel in Mill. Na opnieuw een tijdstraf voor MHV kwam ZVBB op 20-21. MHV kwam maar niet los van de taaie tegenstander. Of het kwam door het vele doorwisselen of het goede keeperswerk van de tegenstander; niets lukte aan Millse zijde. In no time liep ZVBB uit naar 20-26.

Ondanks goed keeperswerk van Elke van Haren en nog een aantal doelpunten van Maud van Schipstal werd de achterstand niet meer goed gemaakt. In het laatste deel werd, noodgedwongen, geforceerd gespeeld om dichterbij te komen. De ruimte die daardoor ontstond werd door ZVBB prima benut. Met 25-32 was de wedstrijd voorbij. De dames gaan over twee weken naar Meos in Nederweert. Je kunt met de bus.

Vertrek: Zondag 25 februari 11.30 uur vanaf de Looierij. We willen een volle bus dus geef je snel op!