Net als andere jaren zal het er weer knallen in 'De Wis' tijdens het jaarlijkse 'Open Ranking GP National Concours' dat s.v. 't Roosje organiseert. Van 17 t/m 24 februari zullen veel schutters naar Langenboom komen om daar hun wedstrijdserie te komen schieten.

Als afsluiting organiseert s.v. 't Roosje dit jaar op 25 februari een open middag! Tijdens die middag is iedereen die geïnteresseerd is in de schietsport tussen 13:00 - 17:00 welkom in 'de Wis'. Alle leeftijden zijn welkom! Leden van onze vereniging staan u graag te woord en natuurlijk mag u zelf proberen een schot in de roos te schieten.

Tijdens de open middag zijn er demonstraties en is er uitleg over de diverse disciplines binnen de schietsport. Natuurlijk zal de aandacht vooral uitgaan naar de disciplines en klassen waarin bij onze schietclub geschoten wordt. Er wordt bij ons geschoten met luchtgeweer en luchtpistool op 10m, beide in zowel opgelegde als staande houding. Ook gehandicapten zijn welkom, want hierin voorziet de schietsport ook, zo zijn er onder andere klassen voor mensen in een rolstoel en zelfs voor blinden en slechtzienden. Voor de laatste categorie hebben wij helaas de benodigde apparatuur (nog) niet, maar we kunnen u er wel over informeren. 

Tijdens de open middag krijgt u een idee van de technische vooruitgang die de schietsport in de jaren heeft doorgemaakt.

Steeds meer verenigingen vervangen de 'ouderwetse' transportbanen, door volledig elektronische banen. Zo'n elektronische baan biedt voor de officiële schietsportbeoefening veel extra trainingsmogelijkheden. Zo kunnen er finales op tijd geschoten worden, zonder dat je bij elke schutter een controleur moet laten meekijken. Ook is het schotbeeld en de score na elk schot meteen zichtbaar en soms zelfs rechtstreeks via internet te volgen. 

Zie voor meer informatie over de schietsport: KNSA.NL of svroosje.langenboom.eu.

Hopelijk mogen we u op 25 februari begroeten in gemeenschapshuis De Wis, Dominicanenstraat 25, Langenboom.