Selectie MHV '81 DS1 seizoen 2023-2024 (Foto: Your Story Fotografie)

Afgelopen zondag 25 februari hervatte de dames van MHV'81 de competitie met de uitwedstrijd tegen MEOS uit Nederweert. Het slechte nieuws was dat Nienke van den Boom wegens ziekte niet mee kon.

Het goede nieuws was dat er een bus vol fanatieke supporters mee ging. Met trommels, luchthoorns en het clublied zorgde zij dat de wedstrijd in Limburg bijna een thuiswedstrijd leek. MEOS had slechts één punt achterstand op MHV dus alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren aanwezig.

Beide teams wisten in de eerste aanvallen niet te scoren. Het was nog even aftasten, iedereen wist wat er op het spel stond. Na het eerste doelpunt van MEOS ging het direct gelijk op. Maud van Schipstal begon met vier goals op rij. Vervolgens brachten Evi Bens en Lieke van Baal de stand op 5-8. Na vijftien minuten nam MEOS een time-out om orde op zaken te stellen. Dit leek effect te hebben want al snel werd het 9-9.

Lieke van Baal bracht MHV via een strafworp weer op voorsprong. Elke van Haren voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker en Nicole Nijenhuis bracht in de tegenaanval de stand op 9-11. Coach Lara Gommans nam vier minuten voor de rust een time out. Chiara van Katwijk en een benutte strafworp brachten de stand op 11-14 bij rust.

MHV'81 begon na rust in ondertal maar scoorde drie keer op rij. Yolanthe Nijboer nam er twee voor haar rekening. MEOS raakte het even kwijt in de verdediging en ook aanvallend stokte de productie. De Limburgse dames leken overdonderd door de snelheid waarin de Millse dames een gat sloegen en uitliepen naar 13-18. Het was echter nog lang tot het eindsignaal en na twee mislukte aanvallen sloeg de spanning toe bij het meegereisde publiek. Juist op dat moment maakte Elke van Haren wederom een formidabel redding. In de aanval die volgde scoorde Evi Bens: 14-20.

De Millse verdediging zat potdicht en aanvallend was iedereen scherp. De 'Begeisterung' die na de Kerstvakantie ooit gemist werd, was helemaal terug.

Een time out, met nog achttien minuten te gaan bood geen soelaas voor MEOS. MHV heerste en speelde naar een overwinning van 25-33.

De tweede plaats op de ranglijst was weer bereikt en zo kon de feestelijke terugreis samen met de vele supporters in de bus weer ingezet worden.

Zaterdag 2 maart om 20.30 uur spelen de dames in de Looierij tegen Westsite.