Veel oude bekende op het sportpark De Kogelberg voor en tijdens de wedstrijd tegen laagvlieger Sambeek. Reden hiervoor is het de huldiging van jubilaris Jari Lukassen die inmiddels 251 wedstrijden in het geel zwarte tenue, in de hoofdmacht, gespeeld heeft.

Jari, inmiddels nog maar 28 jaar oud, speelt al vanaf 2011 in het eerste elftal, waar hij op 16 jarige leeftijd zijn debuut maakte.

Vandaag (zondag 25 februari) tegen Sambeek probeert SES revanche te nemen voor de met 3-0 verloren wedstrijd in en tegen VIOS.  SES staat stabiel 2e en Sambeek bungelt onderaan met maar 5 punten.

SES begint sterk, heeft duidelijk de betere spelers, maar moet wel vechten tegen de weerstand die Sambeek biedt. Het veld benadeeld de voetballende ploeg, in deze SES, het oogt log en traag. De beste kansen zijn voor SES, die ietwat gelukkig op voorsprong komen door een uitdraaiende vrije trap die door Niek Nooijen wordt getoucheert. Sambeek keeper Linders zag er niet goed uit op de op het oog relatief eenvoudige vangbal. Opmerkelijk was weer de rol van Sebe van Huisseling, ogenschijnlijk gemakkelijk passeert hij 3 - 4 spelers en staat oog in oog met diezelfde keeper Linders. helaas ziet hij zijn schot smoren op een Sambeeks been, dit had meer verdiend. De eerste helft zorgt voor weinig opwinding, veel duels worden op het middenveld uitgevochten en weinig kansen reiken zich aan. Melvin van de Elzen zorgt voor 1 van de weinige spannende momenten met een rush van de linkerkant. Startend op het middenveld omspeelt hij een aantal tegenstanders en staat hij in de 16 1 op 1 met de keeper. Helaas is zijn laatste balcontact net te hard en keeper Linders kan eenvoudig oprapen.

De tweede helft wordt volledig gedomineerd door SES, dat eigenlijk al redelijk snel vergeet de wedstrijd op slot te gooien. De kansen rijgen zich aan maar telkens vergeet de voorhoede van SES de trekker over te halen. Zo hebben Vd Elzen, V Huisseling en Kuppe meerdere kansen om uit te lopen, maar alle verzuimen dit te doen. Han Rijkers dacht daar het zijne van en bedacht uit een corner direct de bal in de verre kruising te leggen. Wereldgoal, wedstrijd klaar en het verzet van Sambeek was gebroken. SES verdiend gewonnen, 2-0.

Daarna kon direct de huldiging van jubilaris Lukassen van start gaan. Voorzitter van Schayik met een mooi woordje vooraf waarna hoofdbestuurlid Burgers een prachtige verhaal verteld over de carrière van Lukassen bij SES. Oud teamgenoten, kennisen, vrienden, familie en supporters vierde daarna nog lang feest in de kantine, onder begeleiding van goede vrienden Dansado en de Feestmeester.

SES - Sambeek: 2-0 (1-0)
8′ Nooijen
85′ Rijkers
Toeschouwers: 200