Selectie MHV '81 DS1 seizoen 2023-2024 (Foto: Your Story Fotografie)

Afgelopen zaterdagavond speelden de Millse handbalsters de absolute topper tegen regerend landskampioen en koploper OTTO Workforce / VOC DS2 in Amsterdam.

In de afgelopen seizoenen speelde MHV '81 vaak tegen de Amsterdammers een wedstrijd die nauwelijks te winnen was. Deze keer was de Millse ploeg extra gemotiveerd aangezien de Amsterdamse ploeg vorige week verrassend verloor en zo ineens weer binnen bereik was. Deze wedstrijd ging dus echt om de koppositie.

MHV startte uiterst gemotiveerd en scherp aan de wedstrijd. De wedstrijd was direct al stevig dus in de eerste minuten werden er strafworpen en tijdstraffen uitgedeeld aan beide teams. Tot 4-4 ging de strijd gelijk op in een moordend tempo. Een kenmerk van beide ploegen waardoor het een vermakelijke wedstrijd was. Mill kwam via een strafworp voor het eerst op voorsprong en scoorde direct nog een keer waardoor het 4-6 werd. Voor de Amsterdamse coach reden om zijn team naar de zijlijn te halen voor een donderspeech. Op achterstand staan in eigen huis zijn hun voetballende collega's gewend maar deze handbalsters niet... De Millse handbalsters lieten zich echter niet van de wijs brengen en konden goed mee in de snelheid en scherpte waardoor de voorsprong in stand bleef. Af en toe kwam VOC tot een gelijkmaker en bij 12-11 namen ze de voorsprong. Dat was echter van korte duur. De rust werd bereikt met een stand van 15-18.

De tweede helft zou zwaar worden, VOC wilde zich in eigen huis niet in de luren laten leggen. Tot 20-22 gaven de ploegen elkaar weinig toe maar toch ging het mis. Er was een korte periode van onachtzaamheid waardoor een aantal aanvallen van MHV werden onderschept. Gevolg de Amsterdamse ploeg keerde de wedstrijd volledig keerde en kwam op 26-22. Het gaatje was ineens geslagen en hoe MHV het ook probeerde, de slag was geslagen. Tenminste... MHV kwam nog terug tot 32-31 maar bij 33-32 klonk het laatste eindsignaal.

Helaas geen punten maar qua spel en wedstrijdbeleving was het een topwedstrijd aan Millse zijde. Dat moet vertrouwen geven voor de topper die op 6 april om 20.30 uur tegen Fortissimo gespeeld wordt. Eerder dit seizoen verloor MHV tegen de ploeg uit Cothen dus er is wat goed te maken. Wij rekenen op volle tribunes!