Juliana Vrouwen 1 heeft op paasmaandag 1 april 2024 de uitwedstrijd tegen concurrent Olympia’18 Vrouwen 1 op een overtuigende wijze omgezet in een 0-3 overwinning.

Na twee achtereenvolgende afgelaste wedstrijden wacht voor de Millse vrouwen een zwaar competitieslot waarbij rechtstreekse confrontaties tegen onder meer alle directe concurrenten nog op het programma staan.

De eerste van die reeks wedstrijden werd ondanks de regenval op een goed bespeelbaar hoofdveld in Boxmeer afgewerkt. Precies een half jaar geleden werd de thuiswedstrijd mede door het gemis van enkele speelsters spectaculair met 4-6 verloren en dus was Juliana er alles aan gelegen om nu wel de overwinning te pakken. Naast de al langer geblesseerde groep speelsters die wellicht bij aanvang van volgend seizoen weer aansluit ontbraken Cindy en Myrthe en hadden sommigen al een zwaar festivalweekend achter de rug.

Juliana startte desondanks sterk aan de wedstrijd en daardoor kwam Olympia’18 nauwelijks aan voetballen toe. Het eerste wapenfeit was een voorzet van Sem Hermens die op de lat terecht kwam. Het ontbrak echter aan zorgvuldigheid binnen de zestien meter om tot echt grote kansen te komen. Wel was het twee keer Renske van Tienen die de diepte in werd gestuurd: de eerste keer schoot ze de bal recht in de handen van de keepster, de tweede keer werd ze onreglementair gestuit door een verdedigster.

In de tweede helft ontstond er tweemaal eenzelfde spelsituatie met dit keer Jasmijn van de Wiel in de hoofdrol. Oog in oog met de Boxmeerse doelvrouw hield zij na een onderschepping en op aangeven van Suze van Gemert twee keer het hoofd koel (zie foto). De sterk spelende Susan Relou besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd door een mooi opgezette aanval van de opkomende verdedigster Naomi Jacobs af te ronden.

Foto’s van deze wedstrijd zijn er gemaakt door Jeff Meijs (voetbal-shoot.nl) en Bas Delhij (Facebook/Instagram), waarvoor veel dank.