Afgelopen zaterdagavond (6 april) speelde de dames van MHV’81 tegen Fortissimo. Deze tegenstander uit Cothen stond direct onder MHV op de ranglijst en eerder dit seizoen werd er van hen verloren.

Giel van Laarhoven en Jez Cornelissen waren pupil van de week. WoodMill was de wedstrijdsponsor.

Fortissimo opende de score. Met Amy Oostveen op de linkeropbouw had Fortissimo een schutter van topniveau. Net als eerder dit seizoen was ze nauwelijks af te stoppen. Tot 5-5 ging was het een gelijk opgaande strijd. Over en weer werden er fraaie aanvallen gespeeld waarbij aan Millse zijde Chiara van Katwijk een aantal keren het scorende eindstation was. Na twaalf minuten spelen slopen er slordigheidjes in het Millse aanvalsspel waardoor Fortissimo kon uitlopen naar 6-8. Foute passes en gemiste open kansen deden de hartslag van het publiek op de volle tribunes geen goed. Verdedigend ging het best goed dus het was een kwestie van goed afronden om weer terug in de wedstrijd te komen. De marge bleef twee in het voordeel van Fortissimo. Helaas kwam het killersinstinct niet terug aan Millse zijde waardoor Fortissimo uitliep naar 10-14.

Maud van Schipstal bracht met twee strafworpen de marge weer terug tot twee. Nienke van de Boom kreeg wat meer grip op de kanonskogels die van de opbouwrij kwamen. Vervolgens vond Lieke van Baal, Diede Baltussen op de cirkel en schoot ze zelf in de slotseconde 15-15 binnen. Dat was de ruststand. In de tweede helft zou het scherper moeten in de aanval en hoopte het publiek op uitputting bij Fortissimo gezien het hoge tempo in de wedstrijd.

Na rust zette Lieke van Baal de goede lijn van voor de rust door en scoorde drie keer op rij. Het was niet voldoende om Fortissimo af te schudden. Dankzij een aantal knappe reddingen van Nienke van de Boom en drie doelpunten op rij van Maud van Schipstal werd het 23-19.

Fortissimo nam een time-out nu het killerinstinct terug was bij de Millse speelsters. Zoals verwacht vloeide de energie bij Fortissimo weg.

Met nog zeventien minuten te gaan maakte Evi Bens 24-19. Het verzet was gebroken en MHV kon betrekkelijk vroeg in de wedstrijd gaan freewheelen. Gezien de zomerse temperatuur schakelde de  Millse speelsters op beachhandbalachtige aanvallen over met het idee via een ‘Vliegertje‘ te scoren. Het lukte net niet maar gaf wel aan dat de wedstrijd sterk afgemaakt werd.

Volgende week zaterdag (13 april) spelen de dames om 19.00 uur in Breezand tegen ZAP.