Op donderdagavond 28 maart traden een 15-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do (kup) examens (gekleurde banden) af te leggen.

Een week eerder werden ook al theorie-examens afgenomen. Het theorie-examen werd door een 4-tal witte banders met goed gevolg afgelegd, eenieder moest beschikken over de nodige kennis welke nodig is om een praktijkexamen af te mogen leggen. De complimenten waren hierin voor Wiktoria Gaska (11 jr) welke alle theorie vragen juist wist te beantwoorden en voor dit onderdeel een 10 behaalde. Daarnaast moest men voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju's (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo en Sambo Matsogi (1en 3 stapsparringen), Gyepa (breektesten) en non/semi-contactsparren. 

De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 6 jaar t/m 18 jaar. Om 18.00 begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van de examencommissie en toeschouwers aan het examen. De kandidaten lieten het beste van hun kunnen zien er werden dan ook vele complimenten uitgedeeld.

Het beste examen van de dag werd afgelegd door Hannah Ijskes welke met haar 9jr op examen ging voor een volledige band, ze begon het examen als gele band en eindigde als groene band. Zij kreeg de complimenten voor haar mooie strakke technieken. Ook Aiman Al-Ademi 12jr welke op examen ging voor blauwe band kreeg de complimenten van de examen commissie voor zijn goede examen. Verder waren er vele mooie breektesten te zien en werd het examen afgesloten met non en semi-contact sparren. 

Het examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9e dan). Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo'n examen met zich meebrengt, wisten alle 15 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen. Hier volgen de geslaagden: 9e kup (gele slip): Enrique Kroet, Pim van Dijk, Wiktoria Gaska, Guusje Jonkers. 8e kup (gele band): Loïs Ijskes, Adam Killisli. 6e kup (groene band): Hannah Ijskes, Yadira van der Burgt, Yaroslav Herasymenko,Vladyslav Herasymenko. 5e kup (blauwe slip): Iris Linders, Ihor Herasymenko. 4e kup (blauwe band): Aiman Al-Ademi, Omaymah Al-Ademi. 3e kup (rode slip): Janthe Hurkmans. 

De examencommissie bestond uit Chris IJskes (2e dan), Anke Peters (4e dan) en Master Léon van der Putten (7e dan). Zij deelde na afloop vol trots de diploma's aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitatie van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen. Mede dankzij stichting Leergeld Land van Cuijk is deze sport voor iedereen toegankelijk ook mensen die het niet kunnen betalen. Voor informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl. Allemaal gefeliciteerd!