Juliana Vrouwen 1 heeft op zondag 7 april 2024 een nipte overwinning geboekt tegen Blauw-Geel’38 Vrouwen 1 in Veghel. Zonder zelf echt in gevaar te komen tegen de nummer negen van de ranglijst won Juliana met dank aan een zondagsschot van Daisy Keijzers de wedstrijd met 0-1.

De wedstrijd die met een half uur vervroegd was, begon ook nog eens elf minuten eerder dan gepland en zo mistte een overgroot deel van het Millse publiek de beginfase waarin overigens weinig gebeurde. Het warme, snelle kunstgras en de stevige wind zorgden in de eerste helft voor zodanig lastige omstandigheden dat zelfs voor de vlugge buitenspelers Sem Hermens en Renske van Tienen een aantal diepteballen onhaalbaar waren en zij Jasmijn van de Wiel en Inass Bouaazzaoui dus niet in stelling konden brengen. 

De eerste en ook enige doelpoging kwam dan ook vanuit het midden, toen Susan Relou haar schot via de doelvrouw en de lat over het doel zag gaan. Aan de andere kant hield de Julianaverdediging met Mara Peters, Naomi Jacobs, Wies Vissers, Lotte Nabuurs en doelvrouw Anne Derks zich probleemloos staande en dus stond er tijdens de rust 0-0 op het scorebord.  

Na de rust zorgde Juliana voor meer dreiging. Via individuele acties van spits Suze van Gemert kwam het bijna twee keer tot scoren, maar telkens vond Suze de Veghelse doelvrouw op haar weg. Uiteindelijk was het Daisy Keijzers die onnodig puntenverlies voor Juliana voorkwam. Met nog zo’n dertien minuten op de klok schoot zij uit het niets van zo’n twintig meter op doel raak waarna de opluchting voelbaar was. Nadien werd de 0-2 van Renske vanwege buitenspel afgekeurd. 

Het team, met onder andere de onvermoeibare Ivora Gerrits en Evi van der Ven, bleef voor elke bal strijden waardoor Blauw-Geel’38 er niet aan te pas kwam. 

De spanning loopt op in de competitie waar iedere week topwedstrijden op het programma staan, te beginnen zondag 14 april 2024 om 10.00 uur: Juliana Vr. 1 - Schijndel Vr. 1.  Juliana Vr. 2, dat afgelopen zondag met 0-1 verloor, komt niet in actie. Koploper Juliana Vr. 3 (zevental) speelt om 10.30 uur in Herpen tegen de vrouwen van Herpinia. Tot dan!