Na een lange periode zonder wedstrijden stond vandaag de eerste buitenwedstrijd op het programma tegen Sportclub Loosbroek. Na het gelijkspel van vorige keer beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Het was Loosbroek dat de score opende middels een afstandschot. De dames van JES/KLICK’15 werden meteen op scherp gezet en wisten snel de 1-1 op het scorebord te zetten. De dames kregen meer grip op de wedstrijd en liepen uit naar een 1-3 voorsprong. Loosbroek wist vrijwel meteen de 2-3 te maken. JES/KLICK’15 was sterk onder de paal en gaf de juiste druk. Hierdoor konden de aanvallen van Loosbroek snel afgebroken worden. Dit gaf de aanval de gelegenheid om de voorsprong uit te breiden naar 2-5. Net voor rust wist Loosbroek nog eenmaal te scoren waardoor de dames de kleedkamer in gingen met een kleine voorsprong van 3-5. Verdedigd stond het goed en ook ontstonden er mooie kansen. Het was zaak om scherp uit de rust te komen en het eerste doelpunt na rust te maken. Dat was exact wat er gebeurde. Middels een mooi afstandsschot wisten de dames het zesde doelpunt van de wedstrijd te scoren. Hierna bleven de doelpunten een tijdje uit en daar maakte Loosbroek dankbaar gebruik van. Zij wisten zelfs terug te komen tot 6-6. De dames van JES/KLICK’15 wisten dat ze het laatste kwartier een tandje bij moesten zetten om de punten mee naar huis te nemen. Er werd gezocht naar de juiste kansen en door sterk verdedigend werk van beide vakken konden de dames een gat slaan van drie punten (6-9). Met nog vier minuten op de klok mochten de dames de voorsprong niet meer weggeven. In de laatste minuten probeerde Loosbroek nog te zoeken naar doelpunten. Zij wisten nog eenmaal te scoren, maar dat bleek niet genoeg. Eindstand 7-9. De dames van JES/KLICK’15 nemen de punten mee naar huis en weten het gat met koploper Loosbroek terug te brengen naar twee punten. Volgende week, zondag 21 april, spelen de dames een thuiswedstrijd op Sportpark de Binding. Zij spelen om 13.00 uur tegen Rietvogels/Eurogirls 1.

TOG 1 - JES/Klick’15 2

Op zondag 14 april hebben de meiden van JES/Klick’15 2 een wedstrijd gespeeld tegen TOG 1. Ze gingen vol goede moed de wedstrijd in toen het fluitsignaal klonk. Gelijk wist JES/Klick’15 2 de voorsprong te pakken door middel van een mooie doorloopbal. TOG 1 reageerde meteen met 2 doorloopballen. De meiden van JES/Klick’15 2 lieten de koppen even hangen tot dat er weer een doelpunt viel aan hun kant. De meiden werden weer wat scherper. Helaas was dit niet genoeg. TOG 1 liep uit tot een stand van 7-2. Net voor rust wist JES/Klick’15 2 nog een mooie afstand erin te gooien en zo gingen ze de rust in met een stand van 7-3. Na een goede bespreking in de rust wisten de meiden wat ze moesten doen. Toch wist TOG 1 meteen de korf weer te vinden. De meiden van JES/Klick’15 2 wilden graag, maar wisten de kansen niet af te maken. Na nog een paar doelpunten was de wedstrijd afgelopen met een stand van 10-6. Helaas gingen de punten niet mee naar huis.
Volgende week spelen de meiden van JES/Klick’15 2 een wedstrijd tegen Be Quick 5 op sportpark de Binding.